11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Barack Obama investește în NBA Africa alături de mari jucători de baschet

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a transmis că se va implica activ în dezvoltarea popularității ligii profesioniste de bachet nord-americane din Africa și va face investiții considerabile în NBA Africa. De asemenea, Obama urmărește și extinderea fundației pentru tinerii iubitori de sport și socializare.

„NBA a fost mereu un mare ambasador pentru SUA, utilizând baschetul pentru a crea legături mai profunde în lume şi, în Africa, baschetul are capacitatea de a promova şanse mai bune, o mai bună egalitate şi asumarea responsabilităţii. Investind în aceste comunităţi, apărând egalitatea între sexe şi întreţinând pasiunea pentru baschet, eu cred că NBA Africa este în măsură să facă diferenţa pentru mulţi tineri africani”, a transmis Barack Obama într-un comunicat.

Alături de Barack Obama s-au implicat și alți mari jucători de baschet, care doresc să transmită mai departe dragostea pentru sport și implicarea într-o ligă profesionistă. Nume precum Grant Hill, Junior Bridgeman, Luol Deng, Ian Mahinmi, Dikembe Mutombo şi Joakim Noah. vor deveni investitori pentru NBA Africa.

Asociația și-a deschis primele birouri în Africa de Sud în anul 2010, iar prima ediţie a campionatului Africii de baschet, Basketball Africa League (BAL), s-a desfășurat în luna mai a acestui an, fiind amânată de pandemia de coronavirus.

Ultima oră
Pe aceeași temă