-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAustria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria a anunțat că renunță la mai multe proiecte de extindere a rețelei de autostrăzi. Ministrul austriac pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, a spus că „nu vrea un viitor betonat pentru următoarele generații”.

Austria renunță la construcția unei autostrăzi

De asemenea, Gewessler a precizat că mai multe autostrăzi înseamnă și mai mult trafic. Prin urmare, reprezentanta partidului ecologist a spus că renunță la proiecte de infrastructură. Potrivit acesteia, este o decizie istorică deoarece nu s-a mai renunțat niciodată la astfel de proiecte.

„Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic. Nu vreau să transmit un viitor betonat generaţiilor viitoare. Îmi asum responsabilitatea.”, a spus Leonore Gewessler.

Guvernul austriac abandonează proiectele de infrastructură pentru a-și atinge obiectivele de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2040. În schimb, Gewssler a spus că va face tot posibilul pentru a găsi soluții alternative pentru îmbunătățirea infrastructurii.

La începutul anului 2020, partidul ecologiștilor s-a alăturat guvernului dominat de conservatori. Leonore Gewessler a devenit ministru și a deținut controlul asupra proiectelor legate de rețeaua de autostrăzi. Ba mai mult, ea a redus semnificativ prețurile la transportul feroviar.

Printre proiectele abandonate miercuri se află un tunel de autostradă de opt kilometri contestat de mai mulţi ani de către ONG-uri. Acesta ar fi fost săpat sub un parc național din Viena.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Bilanț COVID, 24 ianuarie: Peste 12.000 noi cazuri de infectare

Bilanț COVID, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost...

Florin Cîțu a spus la Focșani că zona Vrancea va fi ajutată prin investiții majore

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, la Focșani, că toate unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din Vrancea vor beneficia de investiții majore care vor reduce...

Joe Biden, videoconferință cu mai mulți lideri europeni, pentru situația din Ucraina

Preşedintele american, Joe Biden, va avea o ''videoconferinţă securizată'' cu mai mulţi lideri europeni luni la ora 20:00 GMT pentru a discuta despre situaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă