19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria a anunțat că renunță la mai multe proiecte de extindere a rețelei de autostrăzi. Ministrul austriac pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, a spus că „nu vrea un viitor betonat pentru următoarele generații”.

Austria renunță la construcția unei autostrăzi

De asemenea, Gewessler a precizat că mai multe autostrăzi înseamnă și mai mult trafic. Prin urmare, reprezentanta partidului ecologist a spus că renunță la proiecte de infrastructură. Potrivit acesteia, este o decizie istorică deoarece nu s-a mai renunțat niciodată la astfel de proiecte.

„Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic. Nu vreau să transmit un viitor betonat generaţiilor viitoare. Îmi asum responsabilitatea.”, a spus Leonore Gewessler.

Guvernul austriac abandonează proiectele de infrastructură pentru a-și atinge obiectivele de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2040. În schimb, Gewssler a spus că va face tot posibilul pentru a găsi soluții alternative pentru îmbunătățirea infrastructurii.

La începutul anului 2020, partidul ecologiștilor s-a alăturat guvernului dominat de conservatori. Leonore Gewessler a devenit ministru și a deținut controlul asupra proiectelor legate de rețeaua de autostrăzi. Ba mai mult, ea a redus semnificativ prețurile la transportul feroviar.

Printre proiectele abandonate miercuri se află un tunel de autostradă de opt kilometri contestat de mai mulţi ani de către ONG-uri. Acesta ar fi fost săpat sub un parc național din Viena.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Elena Lasconi are sprijinul USR la alegerile din Argeș. “Un vot pentru PNL este un vot pentru PSD”, susține Cătălin Drulă

Elena Lasconi, Ionuț Moșteanu și Emanuel Soare sunt câțiva dintre candidații USR la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Numele acestora a fost...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă