19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalAlegeri în Transnistria. Republica Moldova le consideră ilegale

Alegeri în Transnistria. Republica Moldova le consideră ilegale

Au fost alegeri în Transnistria, regiunea separatistă, de est, a Republicii Moldova. Guvernul de la Chișinău a anunțat că aceste alegeri sunt ilegale. Autoritățile separatiste de la Tiraspol au susținut că la acest scrutin se alege “președintele” Transnistriei.

Poziția României a fost exprimată printr-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Comunicatul anunță că “Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaște legitimitatea așa-ziselor alegeri organizate la 12 decembrie 2021 în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Ministerul de Externe al României “reiterează, și cu această ocazie, faptul că România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european”.

Alegeri în Transnistria sub supravegherea Rusiei

Potrivit presei din Republica Moldova, la alegerile din Transnistria a mers să asiste o delegație de politicieni din Rusia, inclusiv deputați. Delegația rusească s-a întâlnit și cu politicieni socialiști din Parlamentul Republicii Moldova. Printre aceștia s-a numărat și Igor Dodon, fost președinte al Republicii Moldova.

Întâlnirea dintre delegația Rusiei și politicienii comuniști de la Chișinău pare a fi avut loc la Ambasada Rusiei din Chișinău. La întâlnire ar fi fost prezent inclusiv ambasadorul Rusiei.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă