19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăInternaționalAfghanistanJoe Biden: Un nou atac asupra aeroportului din Kabul este probabil în...

Joe Biden: Un nou atac asupra aeroportului din Kabul este probabil în următoarele 24-36 de ore

Preşedintele american Joe Biden a avertizat, sâmbătă, că un atac este „foarte probabil” împotriva aeroportului din Kabul, în următoarele „24-36 de ore”. El a afirmat că atacul american cu dronă, soldat cu moartea a doi membri ai ISIS-K nu va fi „ultimul”.

„Comandaţii mei m-au informat că un atac este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore. Le-am cerut să ia toate măsurile pentru a prioritiza forţa de protecţie”, a afirmat preşedintele american într-un comunicat.

El a subliniat că situaţia de la aeroportul din Kabul rămâne extrem de periculoasă şi a subliniat că atacul american cu dronă de sâmbătă dimineaţă nu a fost ultimul.

„Atacul nu a fost ultimul. Vom continua să vânăm orice persoană implicată în atacul odios de la aeroport şi să o facem să plătească”, susţine preşedintele american.

Armata americană a anunţat, vineri, că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui „planificator” al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul.

Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere.

Potrivit Reuters, drona a lovit un militant care se afla într-o maşină, alături de alt membru al Stat Islamic, ambii fiind ucişi. Majoritatea extremiştilor ISIS-K se ascund în provincia Nangarhar. Un militant era planificator, iar un altul „operator’.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atac sinucigaş produs joi la aeroportul din Kabul.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Turcia refuză admiterea Suediei și Finlandei în NATO

Președintele Recep Erdogan a avertizat că Turcia refuză admiterea Suediei și Finlandei în NATO. Liderul de la Ankara a făcut această declarație luni, 16...
00:00:46

Imaginile luate din aer arată oameni transportați pe tărgi de la Azovstal

Imaginile aeriene difuzate marți (17 mai) par să arate oameni transportați pe tărgi, pe străzile orașului ucrainean asediat Mariupol, unde peste 250 de luptători...

Administrațiile locale nu sunt interesate de digitalizare – analiză

Doar 5% din proiectele de digitalizare finalizate, cu aplicare în sectorul public din România, sunt folosite în realitate și continuă să fie dezvoltate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă