9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Joe Biden: Un nou atac asupra aeroportului din Kabul este probabil în următoarele 24-36 de ore

Preşedintele american Joe Biden a avertizat, sâmbătă, că un atac este „foarte probabil” împotriva aeroportului din Kabul, în următoarele „24-36 de ore”. El a afirmat că atacul american cu dronă, soldat cu moartea a doi membri ai ISIS-K nu va fi „ultimul”.

„Comandaţii mei m-au informat că un atac este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore. Le-am cerut să ia toate măsurile pentru a prioritiza forţa de protecţie”, a afirmat preşedintele american într-un comunicat.

El a subliniat că situaţia de la aeroportul din Kabul rămâne extrem de periculoasă şi a subliniat că atacul american cu dronă de sâmbătă dimineaţă nu a fost ultimul.

„Atacul nu a fost ultimul. Vom continua să vânăm orice persoană implicată în atacul odios de la aeroport şi să o facem să plătească”, susţine preşedintele american.

Armata americană a anunţat, vineri, că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui „planificator” al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul.

Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere.

Potrivit Reuters, drona a lovit un militant care se afla într-o maşină, alături de alt membru al Stat Islamic, ambii fiind ucişi. Majoritatea extremiştilor ISIS-K se ascund în provincia Nangarhar. Un militant era planificator, iar un altul „operator’.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atac sinucigaş produs joi la aeroportul din Kabul.

Ultima oră
Pe aceeași temă