8.4 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăMediuÎn Oltenia s-au montat trei stații seismice, după cutremurele înregistrate în Gorj....

În Oltenia s-au montat trei stații seismice, după cutremurele înregistrate în Gorj. Mai erau cinci stații, în șase locuri?

În zona Olteniei s-au montat trei stații seismice și cinci stații GPS care vor avea rolul să detecteze cutremurele.

Decizia de instalare a noilor dispozitive s-a luat după cutremurele care s-au produs, în ultima săptămână, în județul Gorj. Informația privind noile dispozitive a fost transmisă de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) din București.

„În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialişti în zonă pentru montarea a 3 staţii seismice şi 5 staţii GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea. Noile staţii seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică şi pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar staţiile GPS vor înregistra deformările crustale”, a explicat INCDFP.

Noile echipamente s-au montat în localitățile Lelești, Runcu, Peștisani și Bâltișoara. Ele se adaugă stațiilor deja existente în această zonă. Stațiile deja existente ar fi cinci, dar INCFDP indică șase locații. Locațiile enumerate sunt Gura Zlata, Lotru, Petroșani, Târgu Jiu, Herculane și Strehaia.

„Aceste stații seimice vin în completarea celor 5 stații deja existene în această zonă, la Gura Zlata, Lotru, Petroșani, Târgu Jiu, Herculane și Strehaia”, menționează textul postat de INCDFP pe facebook.

Chiar și cititorii de pe facebook au remarcat inexactitatea informației despre stațiile seismice. Unul dintre comentarii este următorul: „alea 6 sunt doar 5, aceea de la Strehaia e dată la fer vechi”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA și-ar putea redeschide joi ambasada de la Kiev

Statele Unite se aşteaptă ca ambasada americană la Kiev să revină la operaţiunile normale joi după o alertă de securitate, le-a declarat miercuri reporterilor...

Incendiu la Vălenii de Munte. Acoperișul unui lăcaș de cult a luat foc

Un incendiu a izbucnit miercuri seară la o casă de rugăciune din oraşul Vălenii de Munte, focul manifestându-se la nivelul acoperişului pe o suprafaţă...

Traian Băsescu spune că Rusia nu va risca folosirea armelor nucleare

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a făcut o analiză politică atât a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă