Anchetatorii din Kenya au exhumat încă 21 de cadavre marți (9 mai), în timp ce au reluat căutarea adepților unui cult apocaliptic, pe care ministrul de interne i-a descris drept victime ale unei „crime extrem de organizate”.
La o conferință de presă, ministrul de interne al țării i-a descris drept victime ale unei „crime extrem de organizate”.
„…Guvernul Kenyei va face tot ce este necesar pentru a dezlega această activitate criminală organizată care ne-a costat toți acești oameni și încă numărăm”, potrivit Reuters.
Liderul Bisericii Internaționale Good News, Paul Mackenzie, rămâne în arest.
În Kenya se caută mai multe cadavre ale unor victime ale unui cult apocaliptic, în timp ce liderul acestei secte a fost arestat
El este acuzat că le-a ordonat adepților să-și înfometeze copiii și pe ei înșiși, pentru a putea merge în rai înainte de sfârșitul lumii…care a spus că va veni pe 15 aprilie.
Încă nu i s-a cerut să depună o pledoarie, iar avocatul său a spus că el cooperează cu poliția.
Oficialii spun că 25 de persoane au fost arestate în cursul anchetei.
Vremea rea a blocat operațiunea de căutare în pădurea Shakahola din sud-estul Keniei.
Președintele kenyan William Ruto a ordonat o anchetă cu privire la decesele în masă, în timp ce o instanță îl ține în detenție pe Mackenzie în așteptarea unor investigații suplimentare.
Avertizare de călătorie în Kenya
Românii sunt sfătuiți sa evite orice călătorie în Kenya, în perioada următoare, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu holeră, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Statul african se confruntă cu un număr mare de cazuri de holeră și există riscul declanșării unei epidemii. Au fost raportate 166 de îmbolnăviri, dintre care opt decese din cauza holerei, în Migori, Home, Bay și Nairobi.
Cazurile de holeră se pot răspândi, pe fondul secetei și lipsei de igienă, arată MAE.
Pentru informații actualizate despre situația din Kenya, românii pot consulta site-ul ministerului www.mae.ro.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!