12.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiÎn jur de 10.00 de elevi din județul Timiș fac școala online...

În jur de 10.00 de elevi din județul Timiș fac școala online – Frigul din clase este principala cauză

În jur de 10.00 de elevi din județul Timiș fac școala online. Culmea, nu numărul ridicat de infectări COVID-19 este principala cauză, ci frigul din clase.

Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş va solicita companiei locale de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, o informare privind motivele pentru care în şcoli continuă să fie frig, scrie Agerpres.

“Voi solicita Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unităţi. Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Prefectul așteaptă răspuns de la Colterm

Mihai Ritivoiu aşteaptă răspunsul scris de la Colterm. În urma unei inspecții pe care a făcut-o la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, căldura a fost rezolvată de Colterm, după ce timişorenii au dus pături pentru bolnavi.

“Vreau să ştiu de la Colterm dacă sunt în stare să gestioneze problema. Peste 10.000 de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase. Sunt închise din cauză că nu au căldură 19 unităţi de învăţământ (şase grădiniţe, cinci şcoli gimnaziale şi opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi. Discutăm de unităţi de prestigiu, precum Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Bănăţean sau Liceul de Arte Plastice. Am convocat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă, stă în frig”, a mai spus prefectul Mihai Ritivoiu.

Acesta adaugă că după doi ani de pandemie, nu se poate ca în jur de 10.000 de elevi din Timişoara să nu poată face şcoală cu prezenţă fizică din cauză că nu este căldură în școli.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Ugo Humbert a câștigat turneul ATP de la Dubai

Francezul Ugo Humbert a câştigat turneul ATP 500 de la Dubai, după ce l-a învins în finala de sâmbătă pe kazahul Aleksandr Bublik, în...

VIDEO. FC Liverpool, victorie dramatică în deplasarea de la Nottingham Forest

FC Liverpool, liderul din Premier League, a obținut o victorie in extremis în deplasarea de la Nottingham Forest. Cormoranii s-au impus cu 1-0, grație...
Ultima oră
Pe aceeași temă