10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalÎn doar două zile, 1500 de oameni au anunțat că participă la...

În doar două zile, 1500 de oameni au anunțat că participă la Adunarea Națională “Moldova Europeană”

În doar două zile, 1500 de oameni au anunțat că vor participa la Adunarea Națională “Moldova Europeană”, la invitația șefei statului, Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a postat anunțul despre acest eveniment pe internet. Circa 1500 de persoane de pe internet au confirmat că vor participa la eveniment. Alți circa 2000 de oameni au declarat că sunt interesați de acest eveniment.

Reuniunea ar urma să se desfășoare la data de 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Principalul scop al întâlnirii ar fi ilustrarea dorinței locuitorilor Republicii Moldova de a intra în UE.

“Uniunea Europeană să fie la noi acasă”

“Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor la care să spunem lumii că noi suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi. Adunarea națională Moldova Europeană va fi organizată la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale. Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat și clar. Să se audă vocea noastră, a celor mulți, vocea poporului nostru.

Vin cu un îndemn către toți – oameni care lucrează pământul, profesori, studenți, organizații neguvernamentale, antreprenori, medici, oameni de cultură, angajați în sectorul privat, funcționari publici – împreună să sprijinim visul nostru comun. Să demonstrăm că noi vrem pace. Vrem ca Uniunea Europeană să fie la noi acasă.

Suntem la o importantă răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri. Vin cu acest îndemn către toți cetățenii, pentru că în momentele cruciale deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în Piața Marii Adunări Naționale. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene”, anunță mesajul postat pe internet de președinta Republicii Moldova.

Republica Moldova a obținut, în anul 2022, statutul de candidat oficial la intrarea în UE. Simultan, același statut a fost acordat și Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă