13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎn capitala Bangladeshului Dhaka se deschide prima linie de metrou

În capitala Bangladeshului Dhaka se deschide prima linie de metrou

Locuitorii încântați din capitala Bangladeshului, Dhaka, au format cozi lungi la primele ore ale zilei de joi (29 decembrie), așteptând cu răbdare să vină rândul lor pentru a lua trenul pe primul sistem feroviar de metrou al orașului.


Cozi lungi s-au format în capitala Bangladesh, Dhaka, joi (29 decembrie), dar fără nici o urmă de frustrare. Oamenii își așteptau rândul să se plimbe cu primul metrou al orașului.


Rețeaua feroviară a fost deschisă oficial cu o zi înainte de prim-ministrul Sheikh Hasina.
A fost nevoie de șase ani pentru a finaliza prima linie, rețeaua completă fiind setată să cuprindă șase rute și peste 100 de stații.

Capitala Bangladeshului are prima linie de metrou, la construcția ei participând și Japonia pentru a ajuta la atenuarea blocajelor din trafic


Finanțată parțial de Japonia, se speră că rețeaua va ajuta la atenuarea blocajelor de trafic în orașul aglomerat de 20 de milioane de locuitori, potrivit Reuters.


Proiectanții speră că prima linie va fi folosită de aproximativ 60.000 de oameni în fiecare oră.
Realizarea primește până acum o primire călduroasă din partea rezidenților din Dhaka.


Această femeie spune că a așteptat de la 7 dimineața să folosească sistemul, pe care l-a numit mândria orașului.

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru un nou ciclon

Mii de persoane au fost evacuate, în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru a fi lovit de un nou ciclon.

Autoritățile din Bangladesh organizau recent evacuări în masă a zeci de mii de oameni luni (24 octombrie) înainte ca ciclonul Sitrang să ajungă la uscat, pe fondul temerilor de avariere a caselor și a culturilor și de întrerupere a drumurilor și a rețelelor de energie electrică.

Biroul meteo a prognozat valuri de furtună de până la trei metri (10 picioare) care ar putea inunda locuințele de noroi de-a lungul coastei, ar putea smulge turnurile de comunicații și inunda drumurile, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă