9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalHunter Biden a pledat nevinovat la acuzațiile de posesie ilegală de arme

Hunter Biden a pledat nevinovat la acuzațiile de posesie ilegală de arme

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, nu îşi recunoaşte vinovăţia pentru posesie ilegală de arme. Marţi, la începutul procesului penal împotriva sa, el a pledat nevinovat, conform procedurii judiciare anglo-saxone care cere ca acuzatul să îşi precizeze poziţia, informează Agerpres.

În vârstă de 53 de ani, Hunter Biden este acuzat de furnizarea de informaţii false în formularele pentru achiziţionarea unei arme în 2018. El nu a recunoscut atunci că este dependent de droguri, însă şi-a mărturisit dependenţa ulterior.

Avocatul său, Abbe Lowell, anunţase deja instanţa din Wilmington, în statul Delaware din estul SUA, că clientul său nu se consideră vinovat şi doreşte să participe la proces prin videoconferinţă, având reşedinţa în California, în vestul ţării.

Judecătorul Christopher Burke a respinse cererea, arătând că prima prezentare în faţa instanţei este „una din rarele ocazii dintr-un proces penal în care un inculpat se prezintă fizic”. Mai mult – a explicat magistratul – „majoritatea acuzaţiilor împotriva inculpatului sunt noi şi nu au fost menţionate la precedenta sa prezentare, în iulie 2023, astfel încât va fi prima dată când vor fi dezbătute în tribunal”.

Dacă va fi considerat vinovat la finalul procesului, Hunter Biden ar putea fi condamnat teoretic la 25 de ani de închisoare.

În iunie, Biden ajunsese la un acord cu procurorul David Weiss: el acceptase să îşi recunoască vinovăţia atât pentru fraude fiscale, cât şi pentru achiziţia ilegală a unei arme de foc. După toate probabilităţile, el ar fi evitat astfel închisoarea şi un proces jenant pentru tatăl său, care intenţionează să candideze din nou în 2024 la preşedinţia Statelor Unite. O judecătoare a anulat însă acordul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...

O parte din curentul ieftin de la Hidroelectrica e captivă serviciilor secrete

SRI a încredințat fără licitație un contract de achiziție de curent electric producătorului de stat Hidroelectrica. Serviciul Român de Informații este unul dintre beneficiarii...
Ultima oră
Pe aceeași temă