11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalGuvernul israelian va da în continuare arme de foc civililor

Guvernul israelian va da în continuare arme de foc civililor

Guvernul israelian va continua să furnizeze arme de foc civililor, anunţă joi premierul israelian Benjamin Netanyahu, în urma unui atac armat în zona coloniei evreieşti Ramot, la Ierusalim, soldat cu cel puţin trei morţi şi şase răniţi, relatează AFP, preluat de news.ro.

”Reacţia rapidă a doi combatanţi şi unui civil care i-au eliminat pe terorişti a împiedicat un atac şi mai grav. Eu îi salut”, a declarat Netanyahu.

”Toţi teroriştii Hamas sunt mortali, la Ierusalim, în (Fâşia) gaza, în Iudeea şi Samaria (numele biblic al Cisiordaniei ocupate), peste tot”, a insistat el.

”Apreciez faptul că combatanţi şi civili au acţionat rapid pe teren. Guvernul pe care-l conduc va continua să extindă distribuirea de arme (de foc) cetăţenilor”, anunţă el.

”Aceasta este o măsură care s-a demonstrat în mai multe rânduri în războiul împotriva terorismului ucigaş”, dă el asigurări.

În Israel, purtarea armei a fost liberalizată.

A devenit un lucru obişnuit, mai ales după atacul de la 7 octombrie, ca civili să meargă înarmaţi pe stradă.

Ben-Gvir vizitează locul unde au fost împușcături în Ierusalim

Ben-Gvir, ministrul securității naționale din Israel, vizitează locul unde au fost împușcături în Ierusalim, chiar în această dimineață, conform Reuters.

Doi atacatori palestinieni au deschis focul într-o stație de autobuz, la ora de vârf a dimineții de joi (30 noiembrie), la intrarea în Ierusalim, ucigând cel puțin trei persoane și rănind alte opt, a declarat poliția israeliană.

Poliția a spus că cei doi atacatori purtau o pușcă M16 și o armă de mână și au început să tragă în oamenii care stăteau într-o stație de autobuz, înainte de a fi ulterior uciși la fața locului de soldați și un civil.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă