19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalGermania ar putea intra în recesiune

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro.

Noile prognoze sunt mult mai slabe decât cele anterioare, acestea prevedeau o creştere de 1,3% în 2024, scrie CNBC. Pentru 2025 estimările arată că economia se va majora cu 1%.

„Economia este în ape tulburi. Ne revenim din criză mult mai lent decât am sperat”, a explicat Robert Habeck.

Costurile la energie electrică şi inflaţia au continuat să scadă, în timp ce consumatorii au, din nou, mai mulţi bani la dispoziţie. Ministrul german de finanţe a adăugat că economia ţării s-a dovedit rezilientă în faţa pierderii accesului la resursele ruseşti, în urma declanşării războiului din Ucraina.

Inflaţia ar trebui să scadă până la 2,8% în 2024, înainte de a reveni în ţinta de 2% din anul 2025.

Germania a evitat la limită întrarea în recesiune în a doua parte a anului 2023, chiar dacă PIB-ul a scăzut cu 0,3% în trimestrul al patrulea.

Economia Germaniei va continua să scadă în 2024

Veste proastă pentru Europa: Economia Germaniei va continua să scadă în 2024. „Incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată”, anunță Banca centrală a Germaniei, potrivit Ziarului Financiar, potrivit jurnalul.ro.

Economia Germaniei va continua să se contracte în primele trei luni ale acestui an din cauza instabilităţii politicilor guvernamentale, precum şi a cererii slabe din partea consumatorilor, dar şi a mediului de afaceri, scrie FT.

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a arătat într-un raport publicat luni că „factorii de stres vor fi prezenţi în primul trimestru”, adăugând că „activitatea economică ar putea scădea din nou”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă