22.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăPoliticăGALERIE FOTO. Rareș Bogdan critică situația de la Sectorul 1 și îi...

GALERIE FOTO. Rareș Bogdan critică situația de la Sectorul 1 și îi transmite un mesaj lui Clotilde Armand: „Să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri”

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, susține că George Tuță a câștigat alegerile la Sectorul 1 și califică situația de la Biroul electoral de sector ca fiind una extrem de gravă.

Rareș Bogdan acuză că cineva parcă vrea să-i aducă pe oamenii aflaţi acolo „la exasperare”, adăugând că actualul edil trebuie să se împace cu ideea că a pierdut alegerile.

Oamenii îmi spuneau, cu lacrimi în ochi: Vrem să plecăm acasă. Suntem de 40 de ore, nu merită banii pe care îi primim. Sunt 8 secţii neînchise la ora actuală

a declarat Rareș Bogdan

Potrivit acestuia, voturile care sunt în favoarea lui George Tuţă, conform numărătorii paralele, sunt de 850, în timp ce pe secţiile închise deja diferenţa este de 964.

„Diferenţa este cât se poate de clară din punctul nostru de vedere. Situaţia arată extrem de grav. Pare că cineva doreşte să-i aducă pe aceşti oameni la exasperare, să-i trimită spre casă pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nici nu vrem să ne gândim. Doamna Armand trebuie să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri. Nu suntem Saint Denis, Arondismentul 15 Paris, unde poliţia şi jandarmeria franceză nu mai are acces din cauza bandelor care terorizează Saint Denis şi este nevoie de intervenţia Armatei. La noi Poliţia funcţionează, autoritatea statului funcţionează. În plus, România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui, suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba”, a afirmat eurodeputatul.

Clotilde Armand trebuie trebuie să accepte înfrângere, spune Rareș Bogdan. „Haideţi să se predea buletinele de vot şi să vedem câştigătorul, pentru că nu putem să stăm la nesfârşit şi să aşteptăm exact ca în urmă cu patru ani de zile ca la masa verde sau sub birou cineva se rătăcească nişte voturi sau să le dubleze ştampila pentru a fi anulate”, a adăugat liberalul.

Astăzi zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare din Sectorul 1 au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, mai multe persoane au leşinat şi a fost chemat SMURD. 

Imeginile de mai jos vorbesc de la sine.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă