22.1 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiGALERIE FOTO. Întâlnire Cormann-Ciucă: „România deja respectă o serie întreagă de standarde...

GALERIE FOTO. Întâlnire Cormann-Ciucă: „România deja respectă o serie întreagă de standarde OCDE”

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, începând negocierile pentru aderarea României la OCDE.

Cormann a precizat că România respectă deja o serie completă de standarde potrivite OCDE. Pe lângă domeniile la care se face referire în Studiul economic privind România, depinde foarte mult de modul în care se desfăşoară aceste procese în domeniile identificate, a mai spus oficialul.

Declaratii Ciuca / Cormann sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă și Mathias Cormann negociază integrarea României în OCDE

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că deschiderea negocierilor de aderare la OCDE este un succes în sine. De asemenea, este cel mai notabil rezultat al României după aderarea la NATO şi Uniunea Europeană.

Nicolae Ciucă și Mathias Cormann, înaintea deschiderii negocirerilor pentru aderarea României la OCDE, sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Prin aderarea la OCDE, România se angajează să îndeplinească toate criteriile care decurg din statutul de membru al acestui club select şi o vom face pentru că aceste criterii sunt, pe de o parte, în fibra naţiunii noastre, iar, pe de altă parte, ţin de potenţialul strategic şi avantajele competitive pe care ţara noastră le are.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă și Mathias Cormann au dat declarații înaintea negocierilor, sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciucă a amintit că Produsul Intern Brut al României a depăşit 220 de miliarde de euro, faţă de aproximativ 98 de miliarde de euro în anul 2005. Premierul a mai spus și că țara noastră are avantajul principiului diversităţii geografice şi „şi-a probat vocaţia de actor care sprijină reformele democratice anticorupţie şi economice în regiunea noastră”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă