13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalIntrarea în OCDE este obiectiv strategic, după NATO și UE, consideră premierul...

Intrarea în OCDE este obiectiv strategic, după NATO și UE, consideră premierul Ciucă

Intrarea în OCDE este un obiectiv strategic al României, consideră premierul Nicolae Ciucă.

El s-a referit, joi, la admiterea României în Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). În limba engleză, numele organizației este Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD).

“Foarte important de menţionat este faptul că mâine vom avea o vizită importantă a secretarului general al OECD, domnul Cormann, vizită care are loc după deschiderea negocierilor de aderare pentru ţara noastră la această organizaţie. Aderarea la OECD reprezintă un obiectiv deosebit de important, l-aş numi un obiectiv strategic după aderarea la Organizaţia Atlanticului de Nord şi aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat, joi, premierul Ciucă.

Potrivit șefului Executivului, intrarea României în OCDE “reprezintă pentru noi o etapă de reforme şi beneficii pentru cetăţeni şi, desigur, pentru alinierea societăţii româneşti la modelul democraţiilor consolidate”.

Premierul Ciucă și secretarul general al OECD vor lansa Studiul economic pentru România.

Despre intrarea României în OCDE vorbise, cu o zi înainte, și Anca Dragu, fost președinte al Senatului. “Astăzi, suntem oficial invitați la negocierile pentru aderarea la OCDE”, a explicat Anca Dragu într-un mesaj postat pe internet.

Din OCDE fac acum parte 38 de țări, toate având un nivel economic ridicat. Printre ele se află Statele Unite, Germania, Franța și Japonia.

Invitația adresată României a fost primită marți, 25 ianuarie 2022. Simultan cu România au mai fost invitate la negocieri Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croaţia şi Peru.

Conducerea OCDE a precizat că nu există un termen pentru finalizarea negocierilor.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă