20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăPoliticăGabriela Firea, motivul în plus pentru care Robert Negoiță votează lista PSD-PNL...

Gabriela Firea, motivul în plus pentru care Robert Negoiță votează lista PSD-PNL la europarlamentar

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că prezenţa Gabrielei Firea pe lista de candidaţi la europarlamentare reprezintă pentru el un motiv în plus de a vota alianţa PSD-PNL, potrivit agerpres.ro.

Prezent la conferinţa de alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti, Negoiţă a afirmat că a învăţat de la Gabriela Firea “tenacitatea şi forţa de a trece peste obstacole”, în timp ce la Marcel Ciolacu a remarcat “capacitatea” de a menţine alianţa şi de a-şi respecta angajamentele.

“De la preşedintele, premierul nostru, Marcel Ciolacu, am învăţat foarte multe: capacitatea asta de a ţine această alianţă (…) atât de complicată. Nu am cum să nu învăţ din asta. Eu mă uit cu atenţie, încerc să învăţ. Nu e uşor. Din afară, din tribună, golurile se dau uşor. Din teren lucrurile sunt mai dificile. Capacitatea de a-şi respecta angajamentele – am învăţat de la Marcel Ciolacu chestiunile astea. (…) De la Gabi Firea am învăţat foarte mult. Tenacitatea, forţa de a trece peste obstacole, capacitatea de a merge mai departe, de a strânge din dinţi când ţi-e greu şi să nu abandonezi. Am învăţat de la Gabi Firea. Gabi Firea este un motiv în plus, puternic, pentru care eu votez alianţa PSD-PNL, pentru că sunt mândru să fim reprezentaţi de un europarlamentar ca Gabi Firea”, a spus Negoiţă.

Pe de altă parte, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, s-a arătat deranjat de afirmaţiile făcute de europarlamentarul Rareş Bogdan la Buzău în ce priveşte eficienţa administraţiilor de dreapta, comparativ cu cele social-democrate.

“Venind pe drum, am avut timp să citesc, să mă uit prin presă, să văd ştirile. Ce ne spunea colegul nostru de coaliţie, Rareş Bogdan, la un eveniment de lansare a candidaţilor, în judeţul Buzău. Ne spunea Rareş Bogdan următorul lucru, care m-a deranjat foarte tare, foarte supărat sunt. Spunea că acolo unde sunt administraţii liberale curge lapte şi miere – cred că mot a mot încerc să reproduc – şi unde sunt administraţii socialiste, sunt deficitare, cu foarte puţine excepţii”, a spus Paul Stănescu.

El a subliniat că în Bucureşti, PSD are o susţinere de peste 30% din partea electoratului, în timp ce liberalii au mai puţin de 15%, deşi s-au aflat în conducerea administraţiei locale.

“Cel mai bun exemplu e Bucureştiul, care e capitala României. De aici se dă ora exactă. În Bucureşti, după o administraţie PSD 2016-2020, care a fost o administraţie bună, PSD astăzi, în toate studiile sociologice, are peste 30%. Din 2020, până în 2024, actualul primar general a fost susţinut de USR şi PNL, nu de altcineva. Mai mult, majoritatea consiliilor au fost USR-PNL. Chiar la Primăria Generală, cred că mai sunt câteva luni de când nu mai este majoritate PNL-USR. Păi eu le spun la colegii noştri liberali – poate sunt răutăcios, dar m-am supărat foarte tare – ei în Bucureşti, după patru ani de zile, acum, au sub 15%. Noi, după patru ani care au trecut, avem 30 şi ceva la sută. Oare cine ştie să administreze mai bine o unitate administrativ-teritorială? Cei de dreapta sau cei de stânga?”, a întrebat Stănescu.

PSD București își prezintă “noua” echipă: Gabriela Firea și Robert Negoiță

Gabriela Firea, cea care și-a pierdut funcția de ministru și a fost suspendată din conducerea PSD acum câteva luni, pare să fi revenit, în septembrie 2023, în fruntea PSD București.

Într-o postare pe facebook, Gabriela Firea anunță că “împreună cu secretarul general al PSD, Paul Stănescu, parlamentarii și liderii organizațiilor de sector din București, am analizat situația în care se află proiectele propuse de PSD în București și care sunt acțiunile pentru următoarea perioada”. Se observă că din această enumerare lipsește funcția de lider al filialei PSD București, de unde ar rezulta că pe această funcție a revenit chiar Gabriela Firea.

“Echipa social-democrată din București este pregătită să revitalizeze proiectele începute și blocate după alegerile din 2020”, mai menționează, în postarea ei, Gabriela Firea. Această idee ar sugera că Gabriela Firea ar candida la un nou mandat de primar al Capitalei, în anul 2024, cu susținerea PSD.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...

Ciolacu: Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că toate deciziile referitoare la salariul minim au fost luate în coaliţia de guvernare, iar cheltuielile bugetare nu...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă