16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăPoliticăFlorin Cîțu vrea ca Marcel Ciolacu să-l schimbe pe ministrul Finanțelor

Florin Cîțu vrea ca Marcel Ciolacu să-l schimbe pe ministrul Finanțelor

Florin Cîțu îi cere lui Marcel Ciolacu să îl retragă pe ministrul Finanțelor, în contextul dobânzilor tot mai mari plătite la împrumuturi de România.

Fostul premier Florin Cîțu susține că România a plătit, luni, cea mai mare dobândă din 2010 până acum, solicitându-i liderului PSD să-l retragă pe Adrian Câciu din funcția de ministru al Finanțelor.

“Marcel Ciolacu trebuie să-l retragă pe ministrul finanțelor.

Astăzi a plătit o dobânda de 9.7% pentru 500 milioane lei (cea mai mare dobânda din 2010 și până acum). România prin MF-PSD arată că este disperată după bani și plătește oricât.

Următorea licitație este peste 3 zile. Dacă MF-PSD plătește 10% dobândă, România intră în incapacitate de plată în perioada următoare.

Este momentul ca Marcel Ciolacu să se gândească la români și să nu se mai gândească doar la voturi.

P.S. Guvernările liberale din 2020 si 2021 au platit o dobândă medie de 3.4%”, a scris luni seara pe Facebook Florin Cîțu, potrivit stiridiaspora.ro.

Cîțu vrea ca Ciolacu să-l schimbe pe ministrul Finanțelor, fiind nemulțumit de nivelul dobânzilor, marți fiind programată o licitație suplimentară pentru acestea

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni de la bănci 428,5 milioane lei printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat cu o valoare nominală de 200 milioane lei, scadente în septembrie 2032, la o dobândă de 9,7% pe an.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 3,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 465 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,865 de miliarde de lei, este cu 760 de milioane de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în septembrie, de 4,625 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Florin Cîţu, critici dure la adresa lui Adrian Câciu

Ministerul Finanţelor a plătit joi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, susţine liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmând că este cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012.

„MF a plătit astăzi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%. Cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012 şi până astăzi. Încrederea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor”, a scris Cîţu.

În urmă cu o săptămână, Cîțu avertiza că că România s-a împrumutat la cea mai mare dobândă din ianuarie 2013 şi până în 3 martie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Studiu: De ce preferă firmele românești să nu acceseze beneficiile fiscale

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativă şi teama...

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Se încing luptele pentru „șefia” Universității din Galați. Rector interimar, o fostă consilieră PSD

Bătălia pentru mandatul de rector al Universității de stat „Dunărea de Jos” din Galați a luat amploare și e pe punctul de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă