18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăFlorin Cîțu, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Dan Vîlceanu s-au ales cu...

Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Dan Vîlceanu s-au ales cu plângere penală din partea PSD

Social-democrații au depus, luni, o plângere penală pe numele premierului interimar Florin Cîțu, a vicepremierului Kelemen Hunor și pe numele miniștrilor Cseke Attila și Dan Vîlceanu, pe care îi acuză de constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu în privința alocării fondurilor.

Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Dan Vîlceanu sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit ce a produs consecințe deosebit de grave.

Potrivit plângerii depuse la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia privind alocarea unor sume din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului, pentru unele autorități locale, „făptuitorii au dispus alocarea pur arbitrară a peste 1.010.99 mii lei”.

PSD consideră că alocarea s-a realizat arbitrar și discreționar.

„Criteriul avut în vedere a fost unul licit, și anume apartenența la o anumită entitate politică, nicidecum interesul public sau necesitățile financiare reale determinate de factori obiectivi, ci doar interesul unui grup restrâns de persoane”, scriu social-democrații în plângerea penală depusă la Parchetul General, conform cotidianul.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă