29.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportFotbalFCSB a câștigat la limită meciul cu Dinamo. Partida s-a jucat pe...

FCSB a câștigat la limită meciul cu Dinamo. Partida s-a jucat pe stadionul Arcul de Triumf, deși Becali dorea să joace pe stadionul Steaua

Meciul cel mai celebru din istoria fotbalului românesc, FCSB – Dinamo București, a fost câștigat, în seara zilei de 22 iulie 2023, de FCSB.

Echipa lui Becali a învins cu 2-1 (2-0). Meciul din 22 iulie 2023 s-a jucat pe stadionul Arcul de Triumf, deși Becali dorea să se joace pe stadionul Ghencea, al CSA Steaua. Dacă FCSB ar fi jucat pe stadionul Steaua, ar fi însemnat, indirect, că FCSB este continuatoarea tradiției echipei de fotbal Steaua.

Conducerea clubului CSA Steaua a refuzat însă să închirieze stadionul Steaua pentru acest meci. Unul dintre motivele invocate de CSA pentru a refuza găzduirea meciului FCSB – Dinamo a fost neprezentarea, de către Becali, patronul lui FCSB, a unei asigurări care să acopere eventualele pagube pe care suporterii le-ar aduce stadionului Steaua.

Pe de altă parte, se știe că între Gigi Becali și conducerea CSA Steaua există o veche dispută. Becali a folosit acest prilej pentru a ironiza faptul că o unitate militară (CSA Steaua) are în administrare un stadion de fotbal.

Pe stadionul Arcul de Triumf, la meciul din seara zilei de 22 iulie a fost prezent și premierul Marcel Ciolacu. “Un meci care merita jucat în fața a 30.000 de suporteri! Stadioanele sunt pentru suporteri”, a scris, pe facebook, premierul Ciolacu. Practic, premierul Ciolacu se poziționează, în disputa dintre Becali și CSA Steaua, de partea lui Becali.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...

Cum vor circula mijloacele STB de Rusalii

În contextul Sărbătorii Rusaliilor, luni, în data de 24.06.2024, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică, anunță Societatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă