16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăȘtirile zileiFanii din SUA sărbătoresc avansarea țării lor la Cupa Mondială

Fanii din SUA sărbătoresc avansarea țării lor la Cupa Mondială

Fanii din Statele Unite(SUA) și-au sărbătorit avansarea echipei în faza eliminatorie de la Cupa Mondială, după o victorie cu 1-0 în fața Iranului, marți (29 noiembrie).

Victoria cu 1-0 a Statelor Unite înseamnă că echipa Iranului a ieșit acum din competiția de la Cupa Mondială, potrivit Reuters.

Golul lui Christian Pulisic din minutul 38 s-a dovedit suficient pentru ca americanii să avanseze în detrimentul rivalilor lor geopolitici într-o revanșă așteptată cu nerăbdare din faza grupelor de la Cupa Mondială din 1998, pe care Iranul o câștigase cu 2-1.

Confruntarea a fost umbrită de protestele care au făcut furori în Iran, dar și după decenii de tensiuni politice între cele două țări.

Departamentul de Stat: SUA vor fi cu ochii pe Iran pe fondul analizei relației cu Arabia Saudită

Administrația Biden a SUA nu își va lua ochii de la amenințarea reprezentată de Iran, în timp ce analizează relația Washingtonului cu Arabia Saudită după decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, marți (11 octombrie).

Price a fost întrebat la o ședință de informare cum ar putea Statele Unite să-și îndeplinească angajamentul președintelui Joe Biden de a-și recalibra relația cu Arabia Saudită fără a aduce beneficii adversarului său regional, Iranul.

„Nu ne vom lua ochii de la amenințarea pe care Iranul o reprezintă nu numai pentru regiune, ci, în anumite privințe, dincolo de regiune”, a spus Price.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a declarat reporterilor că președintele Joe Biden consideră că Statele Unite ar trebui să își revizuiască relația cu Arabia Saudită după decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol și este dispus să discute preocupările parlamentarilor cu privire la relația bilaterală.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Procurorii și polițiștii continuă operațiunea “Jupiter”. Peste 150 de percheziții într-o singură zi

Operațiunea "Jupiter", pe care procurorii și polițiștii o derulează în această perioadă pe întregul teritoriu al României, a inclus, doar în ziua de miercuri,...

SUA vor da Republicii Moldova fonduri de 50 milioane de dolari pentru a se opune interferențelor ruse

Statele Unite ale Americii (SUA) vor oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari pentru a întări capacitatea republicii de a rezista interferenţelor ruse,...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă