12.6 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDepartamentul de Stat: SUA vor fi cu ochii pe Iran pe fondul...

Departamentul de Stat: SUA vor fi cu ochii pe Iran pe fondul analizei relației cu Arabia Saudită

Administrația Biden a SUA nu își va lua ochii de la amenințarea reprezentată de Iran, în timp ce analizează relația Washingtonului cu Arabia Saudită după decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, marți (11 octombrie).


Price a fost întrebat la o ședință de informare cum ar putea Statele Unite să-și îndeplinească angajamentul președintelui Joe Biden de a-și recalibra relația cu Arabia Saudită fără a aduce beneficii adversarului său regional, Iranul.


„Nu ne vom lua ochii de la amenințarea pe care Iranul o reprezintă nu numai pentru regiune, ci, în anumite privințe, dincolo de regiune”, a spus Price.


Anterior, purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a declarat reporterilor că președintele Joe Biden consideră că Statele Unite ar trebui să își revizuiască relația cu Arabia Saudită după decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol și este dispus să discute preocupările parlamentarilor cu privire la relația bilaterală.

Iranul caută să anuleze sancțiunile date de SUA printr-o apropiere cu Rusia

Iranul urmăreşte să neutralizeze sancțiunile care i-au fost impuse de Statele Unite(SUA) printr-o cooperare consolidată cu Rusia, a declarat joi preşedintele Ebrahim Raisi, în timpul unui summit la Samarkand, în Uzbekistan, informează DPA.

„Luăm în serios extinderea relaţiilor bilaterale. Relaţiile noastre nu sunt normale, sunt mai degrabă de natură strategică”, a spus Raisi la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO), a relatat agenţia de presă iraniană Tasnim.

Iranul vrea să anuleze sancțiunile date de SUA printr-o relație bună cu Rusia în diverse domenii de cooperare în plan politic, comercial și economic

„Domeniile de cooperare ar putea fi extinse în plan politic, comercial şi economic, precum şi în cel aerospaţial’, a adăugat Raisi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum arată România în topul datoriilor pe cap de locuitor la nivel european

Românii se îndatorează tot mai mult, spun statisticile de la nivel european. Cu toate acestea, valoarea datoriei pe cap de locuitor adult este...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...

Dacă americanii ar vota acum, Donald Trump ar câștiga alegerile

Un recent sondaj evidențiază o tendință îngrijorătoare pentru Joe Biden, cu doar opt luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA. Astfel, dacă alegătorii americani...
Ultima oră
Pe aceeași temă