9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalFacebook reacționează după ce o femeie a fost violată în Metaverse

Facebook reacționează după ce o femeie a fost violată în Metaverse

„Nu te preface că nu ți-a plăcut”, a spus unul dintre atacatorii Ninei Jane Patel după ce a agresat-o sexual. Spre deosebire de rapoartele mai tipice despre agresiuni sexuale grave asupra femeilor, acest lucru nu s-a întâmplat în viața reală. A avut loc în metaverse, scrie Euronews.

CITEȘTE – Femeie violată în Metaverse! Nina Patel a fost agresată de patru avataruri. Ce s-a întâmplat de fapt

În timp ce testa noul univers virtual al Facebook, Metaverse, Patel a susținut că, de îndată ce a intrat în program, a fost violată în grup de mai mulți bărbați.

Vineri, Meta Platforms, părintele Facebook, a declarat că lansează un instrument pentru persoanele care folosesc platformele sale sociale de realitate virtuală pentru a menține limitele spațiilor personale, deoarece îngrijorările cu privire la siguranța utilizatorilor și hărțuirea sexuală au crescut.

Noul său instrument, „delimitare personală” îi va face pe utilizatori să simtă că au aproape 1,2 metri între avatarul lor virtual și alții atunci când accesează aplicațiile captivante Horizon Worlds și Horizon Venues prin căști VR.

Compania a spus într-o postare pe blog că această nouă setare implicită ar facilita evitarea interacțiunilor nedorite. Schimbarea vine în momentul în care utilizatorii platformelor VR, inclusiv Horizon Worlds, s-au plâns de comportamente abuzive.

Update-ul vine prea târziu pentru oameni precum Patel a căror experiență a determinat schimbările.

„O experiență îngrozitoare… am înghețat”

“Experiența mea de hărțuire sexuală a fost, cel puțin, șocantă. Nu sunt obișnuită să mi se vorbească în astfel de moduri derogatorii, poate în 1996 se practica așa ceva, dar cu siguranță nu în 2021”, a scris ea într-o postare pe Medium în Decembrie.

„O experiență îngrozitoare care s-a întâmplat atât de repede. Pur și simplu am înghețat”.

Patel a declarat că mediul virtual oferă experiențe traumatizante chiar și pentru utilizatorii care o testează. Descriindu-și experiențele, Patel a declarat că în 60 de secunde de la intrarea în Meta, a fost abuzată verbal de bărbați, violată în grup și fotografiată.

„Când am cerut să iau o pauză, ei au strigat: „Nu te purta de parcă nu-ți place. A fost un coșmar suprarealist”, a spus Patel.

Facebook adaugă noi comenzi

Acțiunile Meta au scăzut joi cu 26%, fiind cea mai mare scădere într-o singură zi a valorii de piață pentru o companie din SUA, după ce gigantul rețelelor de socializare a emis o prognoză sumbră, dând vina pe confidențialitatea Apple Inc.

Meta a spus că noul instrument se bazează pe „măsurile actuale de hărțuire”, în care mâinile unui avatar ar dispărea dacă ar invada spațiul personal al cuiva. În prezent, are și o funcție „Zonă sigură” în care oamenii pot activa un balon în jurul avatarului lor dacă se simt amenințați.

Vicepreședintele Meta Horizon Vivek Sharma, a spus pe blog că firma crede că noile limite personale vor ajuta la stabilirea „normelor de comportament”.

„Este un pas important și mai este mult de făcut. Vom continua să testăm și să explorăm noi modalități de a ajuta oamenii să se simtă confortabil în VR”, a spus Sharma.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...

Cum și-au aranjat candidaturile prefectul George Lazăr și deputatul Laurențiu Leoreanu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lansat ieri candidaţii liberali la primăria municipiilor Roman și Piatra Neamţ, dar şi candidatura la preşedinția Consiliul Judeţean Neamț,...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă