5.9 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăInternaționalExplozie la Marsilia. Un bloc prăbușit, cinci răniți, zeci de persoane evacuate

Explozie la Marsilia. Un bloc prăbușit, cinci răniți, zeci de persoane evacuate

O explozie la Marsilia (sudul Franței) a dus la prăbușirea unei clădiri în centrul orașului, cel puțin cinci persoane fiind rănite.

Explozia s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică pe strada Tivoli, în jurul orei 1 (ora Franței). Ca urmare a exploziei, un bloc de locuințe, cu patru etaje, s-a prăbușit. Se presupune că explozia ar fi urmarea unei scurgeri de gaze. Clădirea care a căzut era lipită de alte două imobile. De aceea se presupune că și acestea ar fi avariate.

Cel puțin o sută de pompieri au intervenit la locul evenimentului, pentru a salva victimele și a preveni extinderea unui incendiu. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a venit la locul catastrofei pentru a vedea cum decurge operațiunea.

Primarul Marsiliei, Benoît Payan, a precizat că deocamdată nu este stabilită cu certitudine sursa exploziei. Ideea unei scurgeri de gaze este “probabilă”. “După știința mea, nu sunt probleme specifice cu acest imobil”, a declarat primarul din Marsilia, potrivit RFI.

Ipoteza unei bombe, adică a unui act terorist, nu este exclusă dar este extrem de puțin plauzibilă. În ultimii ani, în orașul Marsilia s-au consemnat o serie de incidente, inclusiv cu arme de foc. Pe de altă parte, în anul 2018, două clădiri din Marsilia, care erau în stadii avansate de degradare, s-au prăbușit.

Marsilia este al doilea oraș ca mărime din Franța, după capitala țării, Paris.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis: Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de preşedinte al C.E.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, că salută decizia Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta) de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru...
00:00:59

VIDEO. Palestinienii cer la CIJ încetarea ocupației israeliene

Ministrul palestinian de externe Riyad al-Maliki a cerut încetarea imediată a ocupației israeliene a teritoriilor palestiniene la începutul audierilor privind legalitatea acesteia la instanța...

Mesajul Guvernului cu ocazia Zilei Naţionale “Constantin Brâncuşi”

Operele lui Brâncuşi continuă să apropie oamenii, să unească spiritul în frumos, la aproape un secol şi jumătate de la naşterea sa, se arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă