7 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăSocialEducațieEvaluare digitalizată la nivel național a probelor scrise din cadrul examenului de...

Evaluare digitalizată la nivel național a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor odată cu sesiunea august – septembrie 2023 a examenului naţional de bacalaureat, ale cărui probe scrise încep miercuri, 16 august.

„Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite şi instalate în fiecare centru de examen. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârşitul probei scrise, în prezenţa candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenţi. Secretizarea lucrării se face automat în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidaţi/profesorii asistenţi. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat şi aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflaţi în alt judeţ decât judeţul din care provin candidaţii”, precizează MEN într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în această perioadă au fost parcurse etapele pentru pregătirea procesului de evaluare digitalizată şi au fost elaborate şi transmise ghidurile pentru fiecare rol de utilizator din platformă, iar procesul de evaluare digitalizată „nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”.

„Ne dorim digitalizarea evaluării pentru toate examenele naţionale, fie că vorbim despre bacalaureat, evaluare naţională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat. Este un progres nu doar necesar, pentru că simplifică tot ceea ce înseamnă logistică a organizării acestor examene, ci şi firesc, în contextul evoluţiei tehnologice”, a spus Ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2023, prima sesiune în care evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise este generalizată. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

„Deja pare glumă”. Transferul lui Ciobotariu la Rapid s-a blocat din nou

Negocierile pentru transferul lui Denis Ciobotariu (26 de ani) de la Sepsi Sfântu Gheorghe la Rapid s-au împotmolit din nou, deși cluburile ajunseseră la...

Oficial! Denis Ciobotariu a plecat de la Sepsi și a semnat cu Rapid

Denis Ciobotariu (26 de ani) a părăsit oficial clubul Sepsi Sfântu Gheorghe pentru a se alătura Rapidului, în urma unui transfer definitivat în această...

Situație de râsu-plânsu la Sibiu. A plătit să promoveze examenul auto, dar a fost respins și a anunțat singur Poliția

Un sibian a încercat să obțină permisul de conducere prin metode neortodoxe, oferind mită în valoare de 2.500 de lei unei persoane care i-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă