21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialEvadatul de la Poarta Albă a fost prins lângă Autostrada A2

Evadatul de la Poarta Albă a fost prins lângă Autostrada A2

Condamnatul care a evadat miercuri de la Poartă Albă a fost prins după numai șase ore, transmite Antena 1.

„La dată de 19 iunie a.c., în jurul orei 18.25, bărbatul care ar fi evadat din Penitenciarul Poartă Albă a fost depistat, pe un câmp din apropierea Autostrăzii A2, de un echipaj format din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța- Secția 3 Poliție, Serviciului de Ordine și Siguranță Publică și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Deoarece bărbatul nu s-a supus somatiilor verbale ale polițiștilor, pentru imobilizarea acestuia a fost efectuat un foc de avertisment în plan vertical.

Bărbatul se află acum în custodia polițiștilor.

În cauza cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare”, au transmis autoritățile.

„În jurul orei 12,30 un deținut a părăsit punctul de lucru. Numele acestuia este Cataramă Ilie Cosmin, condamnat la 2 ani și 5 luni pentru infracțiunea de influențarea declarațiilor”, se arată într-o informare transmisă de penitenciar.

Conform sursei citate, în vederea capturării acestuia au fost dispuse măsurile specifice, au fost formate echipe de căutare, s-a dispus alarmarea unității și au fost informate Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și IPJ Constanța și IPF.

Deținutul are înălțimea de 166 centimetri, statura atletică, ochi căprui, față ovală, ten deschis, par negru, sprâncene arcuite, tatuaje pe mâna stânga și gât, iar la momentul părăsirii punctului de lucru purta tricou negru, șapcă neagră, blugi trei sferturi și adidași verzi marca Puma.

Directorul închisorii Poarta Albă și-a dat demisia, după ce un deținut a evadat

“În urma analizei efectuate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară Petrică Bănuță, directorul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă, a solicitat încetarea împuternicirii, începând cu data de 16.12.2019”, a anunțat un comunicat de presă transmis de ANP.

Comunicatul nu indică la ce s-a referit analiza realizată de conducerea ANP. Totuși, este cunoscut faptul că, miercuri, un deținut din Penitenciarul Poarta Albă a evadat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă