Specialiศtii รฎn boli digestive recomandฤ suplimente cu probiotice รฎnainte ศi รฎn timpul cฤlฤtoriilor
Entuziasmul vacanศei vine la pachet ศi cu disconfortul unor situaศii pe care le putem preveni. Bacteriile nu iau vacanศฤ ศi ne urmฤresc peste tot, mai ales, dacฤ le dฤm ocazia sฤ intervinฤ ศi sฤ se multiplice. Consumul unor alimente alterate sau care nu au fost bine spฤlate, dar ศi igiena deficitarฤ sunt principalele cauze.
Primele simptome care apar sunt greศurile ศi vฤrsฤturile, ca urmare a iritฤrii mucoasei stomacale. Pacienศii cu gastroenterocolitฤ pot avea ศi senzaศia de arsuri la stomac, crampe abdominale,diaree si balonare. Alte simptome asociate gastroenterocolitei sunt lipsa apetitului, febra, oboseala, senzaศia de slฤbiciune ศi o stare generalฤ de rฤu.
รn mod normal, simptomele se amelioreazฤ รฎn 2-3 zile, iar รฎn decurs de o sฤptฤmรขnฤ, organismul este complet refฤcut.
Perioada de refacere pare una rezonabilฤ, รฎnsฤ e suficient de lungฤ, ca sฤ vฤ strice o vacanศฤ la mare.
Pentru a preveni problemele digestive, care apar รฎn vacanศe, la schimbarea mediului trebuie administrate probiotice. Probioticele de bunฤ calitate sunt sigure, รฎmbunฤtฤศesc starea generalฤ a organismului, nu dau reacศii adverse si se pot administra atรขt preventiv, cรขt ศi curativ, alฤturi de tratamentul prescris de medic.
Iatฤ cรขteva sfaturi de la specialiศti:
Spฤlaศi-vฤ des pe maini, รฎnainte de a mรขnca sau a prepara masa.
Beศi apฤ din surse sigure, pentru cฤ agenศii patogeni care provoacฤ enterocolita pot fi prezenศi si รฎn apฤ.
Evitaศi alimentele expuse la soare, adicฤ cele de la tonetele stradale si pe cele de la restaurantele cu autoservire, ale caror vitrine sunt expuse la soare.
Spฤlaศi bine fructele si legumele
Nu รฎnghiศiศi apa din mare sau piscinฤ, pentru cฤ ศi aici poate exista o sursฤ de contaminare.
Nu consumaศi alimente insuficient preparate, precum carnea, peศtele, ouฤle, fructele de mare ศi laptele. Acestea se contamineazฤ cel mai uศor cu bacterii รฎn sezonul cald.