Elon Musk anunță că Neuralink va putea vindeca orbirea și va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou, potrivit jurnalul.ro.
Cipul conectează creierul la computere și ar putea restaura vederea, chiar în cazul nevăzătorilor din naștere.
Elon Musk anunță că Neuralink va putea vindeca orbirea și va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou. Cipul conectează creierul la computere și ar putea restaura vederea, chiar în cazul nevăzătorilor din naștere, relatează Aleph News.
Neuralink intenționează să restaureze vederea prin implantarea a 64 de fire subțiri în cortexul vizual. Acestea permit creării unei imagini vizuale direct în creier, ocolind ochiul. Elon Musk, fondatorul Neuralink, a prezentat tehnologia ca o modalitate de a vindeca orbirea, inclusiv la persoanele care nu au văzut niciodată.
Conform lui Musk, Neuralink va permite persoanelor paralizate să meargă din nou și să își folosească brațele normal. Chipul conectează creierul la computere și, pe termen lung, ar putea permite comunicarea creierului cu părțile paralizate ale corpului. Un pacient, Noland Arbaugh, a reușit să joace șah telepatic prin intermediul acestui chip, demonstrând potențialul tehnologiei.
Neuralink promite să revoluționeze tratarea paraliziei și orbirii prin tehnologia sa avansată.
Primele teste umane arată promisiuni, dar tehnologia este încă în dezvoltare. În ciuda potențialului său, Neuralink a fost criticat pentru tratamentul animalelor de laborator. Cercetările au inclus experimente controversate pe maimuțe, porci și oi, ducând la moartea a peste 1.500 de animale.
Elon Musk, gata să implanteze primul cip în creierul unui om
Antreprenorul miliardar Elon Musk așteaptă ca start-up-ul său Neuralink, care produce cipuri cerebrale, să înceapă primul său test pe oameni până la finalul anului, a afirmat acesta, transmite Reuters.
„Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie”, a detaliat miliardarul răspunzându-le unui copil şi tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări organizată la Dôme de Paris, în faţa a 3.600 de persoane, scrie AFP, citată de Agerpres.
„Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent”, a adăugat el.
Luna trecută, Neuralink a declarat că a primit autorizația Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru primul său studiu clinic pe om, o etapă esențială pentru această companie, care se confruntă cu anchete în SUA privind modul în care a tratat experimentele pe animale.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!