7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiElnaz Rekabi, o alpinistă din Iran, se întoarce în uralele mulțimilor din...

Elnaz Rekabi, o alpinistă din Iran, se întoarce în uralele mulțimilor din Teheran

Elnaz Rekabi, care a stârnit controverse concurând într-un concurs internațional fără portul tradițional pentru cap, hijab, s-a întors în Iran, la Teheran, miercuri (19 octombrie) în uralele suporterilor, în ciuda faptului că a negat că a protestat.

Alpinista iraniană Elnaz Rekabi a fost întâmpinată miercuri cu urale și aplauze – în timp ce își făcea prima apariție publică de la ultima ei competiție din Coreea de Sud.

O mulțime a așteptat sosirea ei pe un aeroport din Teheran – mulți scandând „Elnaz este o eroină”.

Asta în ciuda faptului că Rekabi a reiterat mass-mediei că nu a vrut să concureze fără hijab.

„ După cum am explicat în postările mele de pe rețelele de socializare, această situație s-a întâmplat în întregime accidental și cred că în povestea pe care am postat-o ​​am explicat complet. Lupta pe care am avut-o cu purtarea pantofilor și pregătirea echipamentului m-a făcut să uit de hijab-ul potrivit pe care ar fi trebuit să-l am și m-am dus la zid și m-am urcat.”

Mulți credeau că ea susține protestele de acasă, stârnite de moartea lui Mahsa Amini, relatează Reuters.

Elnaz Rekabi s-a întors în Iran, la Teheran, prietenii nereușind să dea de ea, deși aceasta neagă că ar avea probleme

Amini a murit după ce a fost arestată de poliția morală pentru „ținută nepotrivită”, declanșând proteste fără precedent la nivel național, în care femeile și-au scos și au ars hijab-ul.

Postul BBC Persia a raportat că prietenii nu au reușit să ajungă la Rekabi după ce a concurat, stârnind temeri cu privire la siguranța ei.

Dar în comentariile ei televizate, Rekabi a negat că nu ar fi de găsit și a spus că s-a întors în Iran așa cum era planificat.

Comitetul Olimpic Internațional a declarat că a discutat cu sportiva și a primit asigurări de la comitetul olimpic național al Iranului că ea nu se va suporta alte consecințe.

„M-am întors în Iran în plină sănătate și îmi cer scuze poporului iranian pentru turbulențele și grijile pe care le-am creat pentru ei”.

Rekabi spune că nu are de gând să părăsească echipa națională.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă