15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiEchipele U19 ale României, aur la Europenele de Tenis de Masă

Echipele U19 ale României, aur la Europenele de Tenis de Masă

Echipele masculină şi feminină ale României au câştigat medaliile de aur la Under-19, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori U15 şi U19 de la Gliwice, în Polonia.

În finala masculină, România (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Iulian Chiriţă, Andrei Istrate, Dragoş Bujor) a dispus de Cehia cu 3-0, punctele fiind câştigate de Darius Movileanu (3-2 cu Simon Belik), de Eduard Ionescu (3-1 cu Ondrej Kveton) şi de Iulian Chiriţă (3-0 cu Stepan Brhel).

La feminin, România (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Evelyn Ungvari, Adela Struna) a învins în finală Germania cu scorul de 3-2. Germania a câştigat primele două partide, prin Mia Griesel, 3-2 cu Ioana Sîngeorzan, şi Lea Lachenmayer, 3-2 cu Elena Zaharia. Tricolorele au revenit spectaculos şi au obţinut aurul graţie victoriilor reuşite de Bianca Mei-Roşu, 3-1 cu Naomi Pranjkovic, Elena Zaharia, 3-0 cu Mia Griesel, şi Ioana Sîngeorzan, 3-1 cu Lea Lachenmayer.

La Under-15, echipa masculină a României (Robert Podar, Robert Istrate, Mihai Nagy, Flavius Rus) a câştigat medaliile de bronz după ce a pierdut semifinala cu Portugalia, scor 1-3.

Astăzi vor debuta probele individuale.

La ediţia de anul trecut, de la Belgrad, bilanţul delegaţiei României a fost de 6 medalii de aur, 1 de argint şi 3 de bronz. La Under-19, bilanţul a fost de 4-1-3, iar la Under-15 de 2-0-0.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă