12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăDrulă atac la președintele PNL București, Sebastian Burduja: "este în braţe cu...

Drulă atac la președintele PNL București, Sebastian Burduja: “este în braţe cu PSD-ul”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, luni, că preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, “este în braţe cu PSD-ul”, întrebându-se dacă acesta intenţionează să ajute candidatul social democrat să câştige Primăria Capitalei, potrivit agerpres.ro.

Liderul USR a fost întrebat, la postul B1Tv, dacă există şanse pentru obţinerea unei susţineri a PNL în favoarea unui nou mandat al primarului Capitalei, Nicuşor Dan.

“Domnul Burduja e în braţe cu PSD-ul, ca să spun mai clar. Până recent conducea filiala Sector 1, unde acum au lăsat, ca orice partid care are ‘liberal’ în nume, un ofiţer SRI să conducă filiala, pe domnul Tuţă, iar acolo era într-o tovărăşie de asta la cataramă cu domnul Florin Manole, şeful (PSD n.red.) de la Sectorul 1 şi făceau tot ce puteau ca să o încurce şi să o împiedice pe Clotilde Armand, care candidase cu această susţinere. Acum, nu ştiu ce vrea … să o ajute pe Gabriela Firea sau pe cine o să fie candidatul PSD?!”, a răspuns Cătălin Drulă.

El a reamintit că, în 2020, PNL l-a sprijinit pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei, susţinând în faţa bucureştenilor că PSD “e răul suprem, care a distrus” acest oraş.

“Oamenii îl susţin pe Nicuşor Dan şi vor ca el să îşi continue munca pe care a făcut-o în aceşti ani, pe cel puţin încă un mandat, pentru că a început să aşeze nişte sisteme la locul lor. Împreună cu USR am închis o grămadă din acele companii municipale prin care se drenau bani pentru clientela de partid a Gabrielei Firea. Am făcut lucruri bune pentru acest oraş, mai e mult de muncă. Sunt bucureştean, sunt născut aici şi îmi doresc să facem mult mai mult. PNL a trădat aici. Dacă o să îşi revină în fire mă întrebaţi? Nu ştiu, nu vreau să prognozez asta. Pentru binele României ar fi bine să o facă. (…) În momentul de faţă, PNL se plasează absolut peste tot – şi la nivel naţional, şi la nivel local – ca o remorcă a PSD. E lipit ca marca de scrisoare”, a mai adăugat liderul USR.

Liderii celor trei partide care formează Alianţa Dreapta Unită – USR, PMP şi Forţa Dreptei şi-au exprimat, duminică, susţinerea pentru un nou mandat al lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

USR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti

Liderul USR Cătălin Drulă anunţă că joi a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care ”premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti”, care elimină deductibilităţi aflate în vigoare, crescând astfel taxele. Liderul USR a mai criticat PNL şi PSD pentru că nu elimină din Codul Administrativ pensiile speciale ale aleşilor locali, pensii care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

”Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti prin acte neconstituţionale. Acest nou OUG este dovadă clară că pentru ei, legile ţării sunt opţionale. Acest OUG nu va fi atacat de Avocatul Specialilor (nu al Poporului), Renate Weber, este un OUG care va fi îngropat în sertarele Parlamentului”, a spus Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Românii, îndrăgostiți de destinațiile exotice. Numărul cererilor s-a dublat în ultimii doi ani

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice,...

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă