4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăPoliticăUSR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu...

USR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti

Liderul USR Cătălin Drulă anunţă că joi a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care ”premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti”, care elimină deductibilităţi aflate în vigoare, crescând astfel taxele. Liderul USR a mai criticat PNL şi PSD pentru că nu elimină din Codul Administrativ pensiile speciale ale aleşilor locali, pensii care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

”Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti prin acte neconstituţionale. Acest nou OUG este dovadă clară că pentru ei, legile ţării sunt opţionale. Acest OUG nu va fi atacat de Avocatul Specialilor (nu al Poporului), Renate Weber, este un OUG care va fi îngropat în sertarele Parlamentului”, a spus Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

Liderul USR a evidenţiat creşterea taxelor din noua ordonanţă de urgenţă pregătită de PNL şi Marcel Ciolacu.

“Acest OUG elimină deductibilităţi aflate în vigoare, crescând astfel taxele. PNL creşte taxele. Acest OUG este elaborat chiar de miniştrii PNL. Un PNL toxic care trădează orice valoare de dreapta şi dă un atac pesedist asupra prosperităţii şi libertăţii românilor,” a spus Drulă.

Liderul USR a mai criticat PNL şi PSD pentru că nu elimină din Codul Administrativ pensiile speciale ale aleşilor locali, pensii care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

“De la 1 ianuarie, o să intre în vigoare zeci de mii de noi pensii speciale care ne vor costa peste jumătate de miliard pe an. Şi, conform acestui CCR, odată ce intră în vigoare le vom plăti pe veci. Pentru aceste noi pensii speciale, nu se dă OUG pentru abrogare. În aceste condiţii, orice lege de reformă devine o glumă şi atât. Sper că vede şi Comisia Europeană asta”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

Preşedintele USR a subliniat că guvernarea actuală „guvernează prin decret într-un regim nedemocratic”. “Este un dezastru absolut ce fac cu economia şi bugetul României. E un regim disperat să îşi păstreze puterea, iar pentru asta amanetează viitorul României. Putem şi trebuie să îi oprim,” a concluzionat liderul USR, Cătălin Drulă.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă