25.3 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăMusicDe ce trebuie Israelul să revizuiască versurile melodiei de la Eurovision

De ce trebuie Israelul să revizuiască versurile melodiei de la Eurovision

Israelul a fost de acord să revizuiască versurile melodiei cu care va concura la Eurovision, după ce organizatorii concursului au contestat versurile care păreau să facă referire la atacul Hamas din 7 octombrie, a declarat duminică postul național de televiziune israelian Kan, potrivit Reuters.

Eurovision, care anul acesta va avea loc în perioada 7-11 mai în orașul suedez Malmo, se prezintă ca un eveniment apolitic.

Propunerea Israelului principală este “October Rain”, o baladă cântată de solista Eden Golan.

Potrivit versurilor care au fost transmise presei și confirmate ulterior de Kan, piesa include versuri precum “Nu mai este aer de respirat” și “Toți erau copii buni, fiecare dintre ei” – aluzii aparente la oamenii care s-au ascuns în adăposturi în timp ce atacatorii Hamas au comis o serie de crime și răpiri la un festival de muzică în aer liber și în alte locuri care au declanșat războiul din Gaza.

Kan a declarat că le-a cerut autorilor piesei “October Rain” și a piesei “Dance Forever”, de pe locul doi, să își revizuiască versurile, păstrându-și totodată libertatea artistică. Apoi va alege oficial melodia pe care o va trimite comitetului Eurovision.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, care organizează Eurovision și care a declarat anterior că se află în proces de examinare a versurilor, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la decizia lui Kan.

Radiodifuzorul israelian a declarat că a fost de acord să facă aceste modificări în urma unei cereri din partea președintelui țării, Isaac Herzog.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vești bune pentru selecționeri. UEFA vrea mai mulți jucători la EURO 2024

Oficialii UEFA au anunțat că forul fotbalistic european ia în calcul mărirea lotului de jucători pentru EURO 2024, de la 23, cât este în...

PSD și PNL au parafat protocolul de colaborare la alegerile locale din Capitală

Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, au semnat protocolul de colaborare pentru alianţa electorală la alegerile locale între cele...

Primăvara într-un buchet – Ghidul celor mai parfumate și colorate flori de sezon

Primăvara este perioada când florile de toate mărimile și formele își fac apariția, aducând cu ele o explozie de culori și parfumuri, transformând peisajele...
Ultima oră
Pe aceeași temă