25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiDavid Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”

Președintele României l-a decorat pe înotătorul nostru care a scris istorie, David Popovici. A primit cea mai înaltă distincție a statului român, și anume Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, a transmis administrația prezidențială.

De altfel, Klaus Iohannis l-a decorat și pe antrenorul lui David, Adrian Rădulescu, care i-a fost alături tot timpul. El a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Redăm mai jos întregul comunicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate.

Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a decis să-l decoreze și pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în optimile de finală ale turneului WTA 500 pe iarbă de la Eastbourne 

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, clasată pe locul 168 mondial, a reușit să se califice în optimile de finală ale turneului WTA 500...

Mark Rutte va fi nominalizat miercuri pentru postul de secretar general al NATO de toate cele 32 de state membre

Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma miercuri nominalizarea premierului interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă