15.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeSportInot„Fenomenul” David Popovici a luat aur și la proba de 100 metri...

„Fenomenul” David Popovici a luat aur și la proba de 100 metri liber de la Mondiale

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial, a scris Comitetul Olimpic Român pe Facebook. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

”Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă, conform g4media.ro.

David Popovici intră definitiv în istoria natației, devenind primul înotător din ultimii 40 de ani care câștigă cele două curse de viteză (100 m și 200 m) la Campionatul Mondial.

David Popovici a reușit să ia medalia de aur la 100 de metri liber la Campionatele Mondiale după ce favoritul Caeleb Dressel s-a retras

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Joshua Liendo Edwards (Canada) pe locul secund. David Popovici a fost aproape toată cursa pe locul secund, dar a recuperat pe ultimii metri ai cursei și a câștigat-o cu un avans de doar 0,06 secunde.

David Popovici a înotat pe culoarul 4, culoar destinat în mod tradițional marilor favoriți în cursele de înot. El a avut cel mai bun timp în semifinale. Americanul Caeleb Dressel, campionul olimpic în această probă, s-a retras din competiție.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă