11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăDan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța Sectorului 1, s-a confruntat cu birocrația excesivă în procesul de înscriere.

Dan Podaru susține că rămâne fidel principiilor sale declarate și va fi un primar “al oamenilor”.

“Fidel promisiunii mele de a fi un primar al oamenilor și nu al partidelor politice, doresc să vă aduc la cunoștință că, din rațiuni obiective (intarzieri aparute in procesul de inregistrare a Partidului Alianta Sectorului 1), am acceptat propunerea Partidului Ecologist Român (PER) de a candida la funcția de primar al Sectorului 1 sub sigla acestei formațiuni.

După o discuție constructivă cu președintele PER, Florin Secară, am ajuns la concluzia că este momentul să ne unim eforturile pentru a pune capăt degringoladei politice create de alianța forțelor de dreapta (USR, PMP și Forța Dreptei), care – în pofida managementului dezastruos al actualului primar Clotilde Armand – au decis să susțină o nouă candidatură a ei la Primăria sectorului 1. De asemenea, prin acțiunea noastră dorim să atragem atenția asupra strategiei de non-combat politic la adresa lui Clotilde Armand adoptată de partidele la putere PSD-PNL, prin promovarea unui candidat lipsit experiență în administrația publică, în persoana lui George Tuță”, a scris Podaru, pe pagina sa de Facebook.

Acesta anunță că este și noul președinte al PER Sector 1.

“Începând de astăzi, 19 aprilie, sunt membru al Partidului PER și președintele filialei PER Sectorul 1, prin decizia acestei formațiuni politice nr. 69/18.04.2024.

Această decizie vine în urma angajamentului PER de a prelua și susține integral și cu sprijinul electoratului propriu programul electoral pe care vi l-am comunicat până în prezent sub egida Alianța Sectorului 1, în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie. Prioritățile susținute vizează în principal:

– amenajarea și reabilitarea tuturor spațiilor verzi din Sectorul 1;

– redeschiderea și modernizarea piețelor din sector;

– facilitarea sistemului de eliberare a autorizațiilor de funcționare pentru antreprenorii din sector;

– soluționarea problemelor de acces și urbanism ale cartierului Greenfield;

– reamenajarea și taluzarea malurilor lacului Băneasa;

– soluționarea crizei gunoiului la nivelul întregului Sector 1;

– crearea de noi locuri de parcare;

– schimbarea celor peste 1000 de lifturi uzate din blocurile sectorului.

De asemenea, lista de candidați la funcția de consilier local în cadrul Primăriei sectorului 1 rămâne neschimbată și este cea pe care am comunicat-o anterior, în care se regăsesc în pozițiile doi și trei Daniela Amarfei, reprezentanta Greenfield, și respectiv Cătălin Apostol, președintele Asociației Băneasa Lac. Lista de consilieri locali ai PER va fi deschisă de subsemnatul.

Precizez totodată că PER a oferit garanții că nu va exercita nicio presiune asupra modului în care intenționez să acționez în deplină transparență și dialog cu cetățenii Sectorului 1 pentru a elabora și susține proiecte exclusiv în folosul acestei comunități.

Alianța Sectorului 1 devine prin aceasta alianța cetățenilor PER care doresc să pună capăt administrației dezastruoase a primarului Clotilde Armand și care sunt dispuși să susțină o echipă de profesioniști condusă de mine pentru a schimba radical modul în care este administrat sectorul 1.

Prin acceptarea acestei colaborari cu PER, eu, Dan Podaru, mă angajez să rămân același observator atent la nevoile comunității și să devenim împreună o voce unită și puternică pentru schimbare, prin adoptarea tuturor proiectelor propuse și prin elaborarea de politici de mediu sustenabile în Sectorul 1.

Votați un primar al oamenilor, nu al partidelor politice!

Pentru mai multe informații, vă rog să mă contactați”, a mai precizat Dan Podaru.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă