5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieCursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto...

Cursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto School și programului Global University Outreach

Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School, care oferă o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica în detaliu, pe înțelesul fiecărui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain și piața cripto.

Proiectul educațional în limba română Crypto School a fost lansat în decembrie 2023 de către Binance, în parteneriat cu InfoCons și @Romania ONG. Crypto School oferă o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica în detaliu, pe înțelesul fiecărui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain și piața cripto.

Prima serie de cursuri din Crypto School include:

  • Bazele Blockchain
  • Bazele Cripto
  • Descentralizarea
  • Web3 și Metaversul
  • Noțiuni de trading
  • Strategii de trading și investiții

Finalizarea fiecărui curs oferă utilizatorilor din România nu doar un pachet de cunoștințe utile, ci și certificate și recompense interesante în ecosistemul Binance. Cursurile de pe platformă sunt structurate pe niveluri pentru Începători, Intermediari și Avansați.

Cursurile online sunt disponibile integral la: https://www.binance.com/ro/events/scoalacrypto

În context, Universitatea din Oradea s-a alăturat și programului Global University Outreach, care urmează pilotului de succes din Kazahstan, anunțat inițial în decembrie 2022, ce a integrat un curriculum fundamental de blockchain în programele academice a 22 de universități. Prin această inițiativă, peste 300 de cadre didactice universitare au fost instruite în domeniul ingineriei și conformității blockchain.

Programul pilot a fost executat printr-o abordare colaborativă, în mai multe etape, între Blockchain Center și Binance Academy. Inițial, accentul a fost pus pe elaborarea de programe specializate și sesiuni de instruire pentru cadrele didactice universitare. Bazându-se pe expertiza nou dobândită a educatorilor, Blockchain Center a colaborat cu conducerea universității pentru a finaliza programele academice și a implementa curricula dezvoltată studenților din universitățile participante.

Succesul proiectului pilot din Kazahstan a condus la decizia de a iniția programul Global University Outreach, ducând ambiția Binance Academy și Blockchain Center de a avansa educația blockchain la nivel internațional, incluzând și Universitatea din Oradea.

La nivel global, Binance Academy, sub egida căreia funcționează Crypto School, ajunge la 3,7 milioane de utilizatori noi. Până în prezent, 510.000 de participanți au finalizat cursuri, iar 98.000 de certificate NFT au fost distribuite.

Versiunea în limba română a fost lansată în august și cuprinde deja peste 300 de articole informative în limba română.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă