26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCreșterea Datoriei Guvernamentale în Martie 2024: 845,098 Miliarde de Lei

Creșterea Datoriei Guvernamentale în Martie 2024: 845,098 Miliarde de Lei

București, 25 iunie 2024 – Datoria guvernamentală a României a atins valoarea de 845,098 miliarde de lei în luna martie 2024, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor (MF). Aceasta reprezintă o creștere de la 841,292 miliarde de lei înregistrată în luna precedentă.

Creșterea Datoriei ca Procent din PIB

Ca procent din Produsul Intern Brut (PIB), datoria guvernamentală a crescut la 51,9% în martie, față de 51,7% în ianuarie. Această creștere reflectă o tendință de creștere a datoriei publice în contextul cheltuielilor guvernamentale ridicate și al nevoii de finanțare a deficitului bugetar.

Declarația Ministerului Finanțelor

„Creșterea datoriei guvernamentale ca procent din PIB este un indicator al necesității unei gestionări prudente a finanțelor publice. Ministerul Finanțelor va continua să monitorizeze atent evoluția datoriei publice și să implementeze măsuri adecvate pentru a asigura sustenabilitatea financiară pe termen lung,” a declarat un reprezentant al MF.

Impactul asupra Investitorilor și Agențiilor de Rating

Evoluția datoriei guvernamentale este atent urmărită de investitori și agențiile de rating, având un impact semnificativ asupra costurilor de finanțare ale României pe piețele internaționale. Creșterea constantă a datoriei publice subliniază necesitatea unor politici economice echilibrate pentru a menține stabilitatea macroeconomică a țării.

Strategiile Viitoare ale Ministerului Finanțelor

Ministerul Finanțelor va continua să furnizeze date actualizate privind datoria publică și să colaboreze cu alte instituții pentru a implementa strategii eficiente de gestionare a datoriei.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă