12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăPoliticăCresc salariile din Sănătate și Asistență Socială. Marcel Ciolacu: „Ca şi la...

Cresc salariile din Sănătate și Asistență Socială. Marcel Ciolacu: „Ca şi la Educaţie, reparăm inechităţile vechi”

Toate categoriile de angajaţi din sănătate şi asistenţă socială vor beneficia de creșteri de venit, după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va aproba ordonanța care va duce toate salariile la maximul prevăzut de lege.

Ciolacu a subliniat că prin această măsură se închid promisiunile făcute în sistemul sanitar. „Astăzi vom lua o măsură, într-o ordonanţă de urgenţă, închizând promisiunile făcute şi în sistemul sanitar. Avem creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din sănătate şi asistenţă socială la salariul de bază maxim prevăzut de lege. Cu alte cuvinte, toate anexele care au ţinut de Legea 153, dar sunt incluse fonduri şi pentru plata voucherelor de vacanţă, indemnizaţii lunare pentru gărzi, zile suplimentare de concediu de odihnă şi deblocarea negocierilor şi semnarea contractului colectiv de muncă”, a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a spus că astfel se repară inechităţile vechi. „Practic, ca şi la Educaţie, reparăm inechităţile vechi şi sunt convins că, împreună, facem ceea ce este corect”, a spus premierul. 

Creșterile salariale vor fi acordate cu data de 1 august 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă