17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusSimptome de Omicron la copii. Avertismentul medicilor

Simptome de Omicron la copii. Avertismentul medicilor

Țările cu expunere ridicată la varianta Omicron înregistrează un număr record de spitalizări la copii, iar medicii atrag atenția referitor la simptome, arată Financial Times.

Datele din Europa și SUA arată mai multe internari ale copiilor în ultimele zile dar cazurile grave sunt rare la cele mai tinere grupe de vârstă. Infecțiile cu Omicron aveau simptome similare cu alte boli respiratorii comune.

Cresc spitalizările în rândul copiilor

Spitalizările la copii în Franța sunt de aproape șase ori mai mari decât maximul anterior din august 2021. De asemenea, ratele cazurilor în rândul copiilor sub 5 ani englezi sunt de peste trei ori mai mari decât vârful din iarna trecută.

Alasdair Munro, specialist în pediatrie la Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate (NIHR) din Marea Britanie, a declarat că Omicron se prezintă acum în cea mai mare parte la copii ca o infecție respiratorie relativ tipică.

Simptome Omicron la copii

„Înainte de Omicron, copiii [cu coronavirus] au venit cu detresă respiratorie reală și pneumonie. Diferența este că Omicron provoacă boli respiratorii mult mai frecvente. Cazurile apar ca alți copii bolnavi și într-o zi – sub observație și excluzând alte infecții mai grave – arată mult mai bine”, a spus Munro.

În Franța, 73-80% dintre tinerii sub 18 ani spitalizați cu Covid-19 au acum Omicron, potrivit Santé Publique France. Cu toate acestea, Christèle Gras-Le Guen, medic pediatru din Nantes, a spus că „nu există nicio criză de Covid care să implice copii”. Totuși, medicii atrag atenția asupra unei complicații, un sindrom inflamator multisistem pediatric (PIMS).

Poate dura trei până la patru săptămâni după infecție până când un copil să devolte PIMS. Munro de la NIHR a avertizat că Omicron ar putea provoca în continuare complicații semnificative la copiii cu alte probleme de sănătate subiacente.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă