24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPfizer va fi gata cu vaccinul pentru tulpina Omicron la primăvară

Pfizer va fi gata cu vaccinul pentru tulpina Omicron la primăvară

Compania farmaceutică Pfizer confirmă că vaccinul adaptat la varianta Omicron va fi disponibil în primăvară, în anul viitor.

Într-un interviu publicat marţi de „Blick”, citat în presa italiană, Sabine Bruckner, şefa Pfizer Elveţia, spune că grupul farmaceutic lucrează pe două fronturi: studiază eficacitatea vaccinului actual împotriva variantelor care apar şi, simultan, lucrează la o nouă versiune a vaccinului, conform businessmagazin.ro.

Pfizer știe că doza booster de la vaccinul Pfizer protejeză pentru Omicron, chiar dacă cel adaptat va fi gata în primăvară

Ceea ce se ştie acum este că, după doza booster, protecţia împotriva bolii cauzate de varianta Omicron este de 25 de ori mai mare la adulţi. Prin urmare, a treia doză are un sens – în special pentru a proteja împotriva unei evoluţii severe a bolii, a spus Bruckner.

Între timp, un studiu coordonat de Universitatea din Köln susţine că administrarea celei de-a treia doze de vaccin conferă o protecţie împotriva variantei Omicron comparabilă cu cea obţinută cu două doze împotriva versiunii originale a virusului SARS-CoV-2.

Şi Moderna a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va începe să lucreze din ianuarie la o adaptare a vaccinului său împotriva Omicron. Vicepreşedintele Moderna, Dan Staner, spunea că, dacă rezultatele vor fi bune, va fi nevoie de câteva luni până când serul va fi disponibil.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă