24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusGermania a înregistrat un record de aproape 40.000 de cazuri de Covid

Germania a înregistrat un record de aproape 40.000 de cazuri de Covid

Germania a raportat un nou record de cazuri de infectare cu Covid-19. Aproape 40.000 de cazuri noi au fost înregistrate în doar 24 de ore, a informat miercuri Institutul Robert Koch din Berlin. 

Germania a ajuns la un record de cazuri noi de Covid

Statul german a înregistrat 39.676 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Recordul anterior a fost de  37.120 de cazuri, raportat vineri. În urmă cu o săptămână, datele arătau peste 20.000 de infectări.

De asemenea, Institutul Robert Koch a raportat un nou record și la nivelul incidenței la 7 zile. S-au înregistrat 232,1 de cazuri noi la 100.000 de locuitori. Luni, cifra era de 201,1 cazuri.

Ultimele date indică 236 decese în 24 de ore în Germania, în comparație cu 194 decese într-o zi în urmă cu o săptămână. În total, țara a raportat 4.844.054 de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei și până în prezent. Totuși, autoritățile sanitare cred că numărul real este mult mai mare. Multe persoane nu se testează și nici nu sunt înregistrate oficial.

În același timp, Germania este una dintre țările europene cu rata de vaccinare ridicată. Aproximativ 67% dintre adulții eligibili sunt vaccinați cu schema completă. Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze anti-Covid-19 pentru a pune capăt situației epidemiologice.

„Avem o situație de urgență reală în acest moment”, a spus Christian Drosten, șeful de virologie la Spitalul Charite din Berlin, referitor la situația din multe unități de terapie intensivă din întreaga țară. „Trebuie să facem ceva chiar acum.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă