3.4 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCompensarea la benzină și motorină s-ar menține până la sfârșitul anului

Compensarea la benzină și motorină s-ar menține până la sfârșitul anului

Compensarea la benzină și motorină s-ar menține până la sfârșitul anului 2022, potrivit înțelegerii la care s-a ajuns în ședința Coaliției de guvernare.

Liderii PNL, PSD și UDMR s-au întâlnit în seara zilei de luni, 19 septembrie 2022. Surse politice afirmă că s-a decis menținerea compensării de 50 de bani pe litrul de carburant până la data de 31 decembrie 2022.

Este vorba, practic, de o prelungire cu trei luni a acestei măsuri compensatorii. Termenul inițial pentru această schemă de compensare era de trei luni, prima lună fiind iulie 2022. La începutul lunii august, purtătorul de cuvânt al guvernului Ciucă, Dan Cărbunaru, anunțase că ar fi posibilă extinderea perioadei în care se va aplica schema de compensare.

În luna septembrie 2022, prețul benzinei la pompă a fost relativ scăzut, sub 8 lei pe litru. Prețul motorinei s-a menținut însă la peste 8 lei pe litru. Din acest motiv, a existat și propunerea ca acea compensare de 50 de bani pe litru să continue doar pentru motorină. Totuși se pare că se va prelungi compensarea pentru ambele tipuri de carburant. La data de 19 septembrie 2022, în București, cea mai ieftină motorină costa 8,11 lei / litru.

Compensarea la benzină se va discuta din nou la Guvern

Decizia de prelungire a schemei de compensare ar urma să fie aprobată într-o ședință de guvern. Executivul trebuie să aprobe formal această decizie înainte de finalul lunii septembrie.

Urmărește RomâniaLiberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

Noua Comisie Europeană va fi votată în curând de Parlamentul European

Discuţiile între dreapta, centru şi social-democraţi "avansează" în Parlamentul European în vederea unui acord pentru aprobarea noii Comisii Europene, au declarat surse parlamentare pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă