12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăGrindeanu, nemulțumit de lucrările la centura Timișoarei

Grindeanu, nemulțumit de lucrările la centura Timișoarei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că este nemulţumit de ritmul lucrărilor de la centura de sud a Timişoarei.

Lucrarea trebuia să fie realizată în procent de 70% până acum, dar şantierul este, “cu indulgenţă, la 47%”, potrivit lui Grindeanu.

“Există întârzieri, au avut loc o întâlnire cu constructorul, cu autorităţile locale şi judeţene, cu cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timiş, astfel încât să găsim soluţii. În acest moment există blocaj la intersecţia cu ‘Drumul boilor’, la centura sud, dar cred că o vom rezolva. CNAIR îşi va suplimenta tot ceea ce înseamnă lucrări în plus faţă de contractul iniţial, dar Primăria Municipiului Timişoara trebuie să se ocupe de relocarea de utilităţi pe teritoriul municipiului”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

Acesta a mai precizat că va interveni în relaţionarea dintre principalii actorii implicaţi în proiect, astfel încât acesta să devină “prioritatea numărul unu” pentru dezvoltarea infrastructurii în zona de vest.

Centura de sud a municipiului Timişoara asigură legătura cu Serbia, iar tronsonul de ocolire a oraşului va avea o lungime de 25,69 km, cu o investiţie de 272.432.921 lei fără TVA.

Problemele la centura Timișoarei durează de multă vreme.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă