1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăPoliticăCîțu se mai gândește dacă scapă de Orban din fruntea Camerei Deputaților

Cîțu se mai gândește dacă scapă de Orban din fruntea Camerei Deputaților

Liderii liberali vor decide ce strategie va urma partidul, după ce președintele PNL Florin Cîțu a luat act de demisia lui Ludovic Orban din fruntea Camerei Deputaților.

Demisia lui Ludovic Orban a fost trimisă luni de la Camera Deputaților la sediul PNL.

Documentul ar fi fost trimis prin intermediul unui „reprezentant”.
Ludovic Orban, fostul lider al PNL, transmisese anterior că demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi la dispoziția noului președinte, Florin Cîțu, care o va depune la secretariatul Camerei de îndată ce PNL va avea din nou majoritate în Parlament.

Marți va avea loc ședința conducerii PNL în care se va discuta despre demisia lui Orban.

„Demisia este decizia unilaterală a celui care deține funcția, mâine discutăm alternativele, să vedem ce este mai bine pentru PNL”, a spus Florin Cîțu, noul președinte PNL.

Florin Cîțu nu înțelege la ce s-a referit Ludovic Orban atunci când a anunțat că parteneriatul său cu președintele Klaus Iohannis s-a încheiat.

„Nu există parteneriat pe persoană fizică, există un parteneriat între președinte și partid”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și despre relația cu USR PLUS. „Oricând discutăm cu ei, dacă au această disponibilitate, noi ne vedem de guvernare”, a adăugat premierul.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 281: Moscova pregătește noi atacuri, în timpul unei pauze de la rachete

Armata rusă ia o "pauză de la rachete" după atacurile grele din ultimele săptămâni, afirmă forţele armate ucrainene, adăugând că Moscova foloseşte acest răgaz...

Ziua Națională a României a fost serbată și la Palatul Regal din Belgrad

Ziua Națională a României de 1 decembrie a fost serbată și la Palatul Regal din Belgrad, în prezența Familiei Regale a Serbiei, dar și...
00:01:27

Stoltenberg avertizează împotriva dependenței de China

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi (1 noiembrie) că încă mai crede în beneficiile comerțului liber, dar avertizează asupra consecințelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă