13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCele mai mari aeroporturi din țară sunt gata să facă investiții pentru...

Cele mai mari aeroporturi din țară sunt gata să facă investiții pentru dublarea traficului

Cele mai mari aeroporturi din ţară vor finaliza investiţii de aproape 670 milioane euro în acest an care au vizat modernizarea şi extinderea terminalelor, potrivit zf.ro.

Printre acestea se numără aeroporturile din Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu şi Craiova. Un plan de investiţii există şi la aeroportul Bucureşti, însă acesta ar urma să fie gata în mai multe etape, dar unele proiecte din acest plan sunt abia la studiul de fezabilitate.

Investiţiile în aeroporturile locale ar urma să crească considerabil traficul de pasageri. Astfel, David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, spune că aceste investiţii vor permite procesarea unui număr tot mai mare de pasageri.

Estimările sale sunt că traficul va ajunge la circa 50 de milioane de persoane până în 2040. Anul trecut, aeroporturile locale au înregistrat un trafic de 25 milioane de pasageri.

Din luna martie a acestui an, călătorii români vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană, ceea ce înseamnă trecere liberă, fără control de paşapoarte.

Astfel, intrarea în Schengen pe cale aeriană va fi făcută, în cazul unor aeroporturi locale, cu investiţii finalizate în modernizarea şi extinderea terminalelor.

Investiții de 800 de milioane de lei la aeroportul Otopeni

Compania Aeroporturi Bucureşti urmează să facă investiții de 800 de milioane de lei la aeroportul Otopeni. Se vor realiza lucrări de infrastructură aeroportuară la Aeroportul Internațional “Henri Coandă”, cel mai mare din România.

Din suma totală de 800 de milioane, aproximativ 773 milioane de lei vor fi cheltuiți într-un program de sistematizare a suprafeţei de mişcare a aeroportului, în vederea creşterii capacităţii operaţionale. Vor fi reabilitate, pentru creșterea capacităţii portante, majoritatea căilor de rulare, precum şi cele de degajare rapidă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă