8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăInvestiții de 800 de milioane de lei la aeroportul Otopeni

Investiții de 800 de milioane de lei la aeroportul Otopeni

Compania Aeroporturi Bucureşti urmează să facă investiții de 800 de milioane de lei la aeroportul Otopeni. Se vor realiza lucrări de infrastructură aeroportuară la Aeroportul Internațional “Henri Coandă”, cel mai mare din România.

Din suma totală de 800 de milioane, aproximativ 773 milioane de lei vor fi cheltuiți într-un program de sistematizare a suprafeţei de mişcare a aeroportului, în vederea creşterii capacităţii operaţionale. Vor fi reabilitate, pentru creșterea capacităţii portante, majoritatea căilor de rulare, precum şi cele de degajare rapidă.

În urma acestor lucrări va fi posibilă operarea fără restricţii a aeronavelor de categorie 4E. Printre acestea se numără modelele Airbus A340, Boeing 777 şi Boeing 787.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă