26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCel mai mare salon de armament din estul Europei va fi în...

Cel mai mare salon de armament din estul Europei va fi în România

Cel mai mare salon de armament din estul Europei, BSDA, va fi organizat în România.

BSDA 2022 se va desfășura la București, pe platforma Romaero Băneasa, în perioada 18 – 20 mai 2022. Aceasta va fi cea de-a VIII-a editie a salonului Black Sea Defense and Aerospace, BSDA.

„Dupa amanarea evenimentului programat pentru primavara anului 2020, pe fondul restrictiilor impuse de pandemia COVID-19, BSDA revine la Bucuresti cu cea mai mare editie de pana acum. Peste 380 de companii din industria mondiala de aparare, aeronautica si securitate, din 32 de tari, si-au anuntat participarea si vor prezenta, pe durata celor trei zile, cele mai noi produse si servicii din portofoliu”, anunță un comunicat de presă.

Ca element de noutate, compania Lockheed Martin (SUA) aduce pentru prima dată în România un simulator pentru avionul de generație a V-a, F-35. Aducerea la București a simulatorului de F-35 este cu atât mai importantă cu cât România ar urma să cumpere și ea avioane F-35.

În paralel, armata SUA va expune cea mai nouă versiune din dotare a celebrului tanc M1A2 Abrams. România nu a anunțat că va cumpăra tancuri, dar o asemenea decizie ar fi oportună.

Salon de armament cu participarea celor mai mari producători din lume

Dintre țările participante, Statele Unite au cea mai semnificativă prezență la BSDA, urmate de Germania, Franta, Israel si Italia. 

Printre expozanți vor fi importante companii din industrie, inclusiv top 5 la nivel mondial. Vor fi prezente la BSDA Lockheed Martin, Raytheon Technologies, General Dynamics, BAE Systems, L3Harris, Elbit Systems, Rafael Advanced Defence Systems, Naval Group, MBDA, Airbus, DAMEN, IVECO Defense Vehicles, Beretta și Leonardo. Din România vor fi prezente, printre altele, firmele Dacia Automobile, Romarm, Romaero, IAR Brasov, Aerostar Bacau, Pro Optica, BlueSpace Technology.

Evenimentul BSDA va găzdui si o expoziție de tehnică din dotarea armatelor României și SUA. De asemenea, vor fi expuse echipamente din înzestrarea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, SRI, STS, ANCOM, Radiocom si ANCEX.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă