24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieJudețul Ilfov va primi 360 de milioane de euro pentru investiții de...

Județul Ilfov va primi 360 de milioane de euro pentru investiții de apă și canalizare

„Strategia de dezvoltare scoate la iveală o serie de proiecte care au fost stabilite în baza cercetării făcute de Banca Mondială, în baza discuţiilor purtate cu mediul de afaceri, în baza discuţiilor purtate cu cetăţeni din Ilfov. Scoate în evidenţă proiecte care depăşesc 800 de milioane de euro”, a precizat, miercuri, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Din această sumă totală, circa 360 de milioane de euro se referă la rețeaua de apă potabilă și de  canalizare.

„Investiţiile în apă şi canal sper eu să pornească cât mai repede, documentul a plecat chiar astăzi, se află la Bruxelles şi e o aplicaţie de trei sute şi vreo şaizeci de milioane euro, eu cred că într-o lună-două vom primi undă verde de la Bruxelles şi vom da drumul la această mare investiţie”, a anunțat Marian Petrache.

Președintele CJ Ilfiov a făcut aceste precizări miercuri, 17 iunie, la o dezbatere publică privind Strategia de dezvoltare a judeţului Ilfov pentru perioada anilor 2020-2030.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă