25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalCe cunoscut producător de ciocolată va pleca din Rusia din cauza războiului...

Ce cunoscut producător de ciocolată va pleca din Rusia din cauza războiului din Ucraina

Un cunoscut producător de dulciuri și ciocolată din Elveția va pleca din Rusia invocând drept motiv războiul din Ucraina.

Producătorul de ciocolată Lindt & Spruengli va părăsi piața din Rusia ca urmare a războiului din Ucraina, potrivit Sky News.

Producătorul de ciocolată Lindt & Spruengli va părăsi piața rusească din cauza războiului din Ucraina, au anunțat marți reprezentanții companiei, relatează stiripesurse.ro.

Un celebru producător de ciocolată și dulciuri va părăsi în curând piața din Rusia, după ce în martie și-a închis aici magazinele

Compania elvețiană, celebră pentru ciocolata Lindor și iepurașii de Paște, a decis încă din luna martie să își închidă temporar magazinele și să suspende livrările în Rusia. Acum, elvețienii au hotărât să iasă definitiv de pe piața rusească, potrivit stiripesurse.ro.

„În prezent, compania a decis că în urma anunțului din 9 martie 2022, Lindt & Spruengli Group a decis să iasă de pe piața rusească. Ne vom sprijini angajații din Rusia și vom acționa în conformitate cu reglementările locale”, au anunțat reprezentanții companiei.

De la Pepsi la Uniqlo, unele firme nu părăsesc piața din Rusia

Firme precum Pepsi, McDonald’s și Uniqlo refuză să se alăture exodului firmelor occidentale din Rusia, riscând o reacție din partea investitorilor și politicienilor.

Nu toate companiile occidentale se alătură exodului corporativ din Rusia. Magazinele de acolo conduse de Uniqlo din Japonia vor rămâne deschise. Șeful companiei, Tadashi Yanai, spune că îmbrăcămintea este o necesitate de bază.

Pepsi și Uniqlo rămân pe piața din Rusia


Dar decizia face ca firma să facă parte dintr-o mică bandă de mărci mari care rămân pe loc înfruntă o posibilă reacție din partea investitorilor și politicienilor. McDonald’s și PepsiCo spun că vor continua să opereze în Rusia.

Acest lucru a determinat fondul de pensii de stat din New York – un investitor major în ambele – să îndemne o regândire. TotalEnergies din Franța este un altul care înoată împotriva curentului. A încetat să ofere capital pentru proiecte noi, dar nu se retrage cu totul.

Acest lucru contrastează cu giganții petrolieri rivali precum BP și ExxonMobil, care au anunțat retragerea. Între timp, gigantul de produse lactate Danone a suspendat investițiile în Rusia, dar a spus că va continua să vândă alimente pentru copii și alte produse.

Companiile care rămân în preajmă sunt probabil să se confrunte cu o presiune crescândă pentru a se regândi. Duminică (6 martie), un șir nou de firme occidentale au luat decizia opusă. Netflix, American Express și giganții contabili precum KPMG sunt printre ultimii care se îndreaptă spre ieșire.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...
Ultima oră
Pe aceeași temă