32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentCazul prințului Paul al României, autoritățile române merg la Malta pentru extradarea...

Cazul prințului Paul al României, autoritățile române merg la Malta pentru extradarea lui

Oficiali ai guvernului român călătoresc în Malta pentru a asigura reușita procesului extrădării „prințului fugar”.

Reprezentanții care plecat în Malta au solicitat extrădarea lui Paul Philippe, în vârstă de 76 de ani. Politico a relatat despre acest eveniment internațional și a scris că avocatul Jason Azzopardi a susținut că „Ministrul Justiției (n.r din România) îl vrea ca trofeu” pe Paul Lambrino.

În luna mai, în timp ce era prezent la o conferință a Cavalerilor de la Malta la Valletta, Paul Lambrino, a fost luat în arest, în baza unui mandat european. Bărbatul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție în România în legătură cu restituirea ilegală a unor proprietăți imobiliare, fugind din țară în anul 2020. Doi ani mai târziu, a fost prins în Paris, dar o Curte de Apel din Paris a refuzat să îl extrădeze în România.  După aceea a plecat în Malta, într-o vacanță. Acesta a fost recunoscut și arestat, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române.

Instanța din Malta a anunțat zilele trecute că Paul va fi plasat sub control judiciar și poate fi eliberat, pe cauțiune, după ce a petrecut mai bine de două luni după gratii. 

Extrădarea lui a fost refuzată de o instanță malteză, aceasta a susținut că drepturile sale ar fi încălcate în închisorile românești din cauza condițiilor precare. Dar decizia a fost schimbată în urma unui atac al avocaților lui Paul la Curtea Constituțională din Malta, iar procesul este în curs de desfășurare. Paul a fost eliberat luni pe cauțiune, dar I este permis să părăsească insula.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă